avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interventie neautorizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interventie neautorizata

S-a constatat acum in debutul lunii Martie ca un proprietar de la parter a patruns in subsolul tehnic al imobilului de 10 etaje si a intervenit la instalatia de caldura pentru a o goli.a procedat la deconectarea caloriferelor din apartament pe care ulterior le-a inlocuit fara a avea autorizatie sau acceptul as. de proprietari.A reincarcat instalatia fara sa se execute aerisirea si a provocat astfel sincope in incalzirea prejudiciind proprietarii apartamentelor etaje superioare care au avut de suferit.In sedinta com. ex. s-a consemnat acest incident si ca au fost trimise sesizari la furnizorul de caldura si la politie.Cu ce se soldeaza acesta reclamatii cu amenzi sau cu indiferenta este vorba de contraventie infractiune este incidenta legea 325/2006 ?
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 21:42, 14 Aprilie 2016
Ati enuntat legea 230, va rog sa imi spuneti si mie unde in lege scrie ca asociatia de locatari factureaza interventia de urgenta la un calorifer, pe timp de iarna, unui locatar.
- Masuratorile de care spuneti facute cu poala de la halat se fac pe exteriorul tevii, care sunt empirice. Daca ai tevi din anii 60 si 50 de straturi de vopsea deja ai 3..4 mm in plus la teava aia. Dupa atata vreme diametrul interior se micsoreaza vertiginos.
- Acel agent termic (apa rece + incalzire) se masoara cu gigacalorimetrul la intrarea in bloc (inregistreaza temperatura si mc).
- As vrea sa va vad stand intr-o iarna stand cu creionul si hartia calculand la fiecare apartament in parte cat are de plata in cazul interventiilor urgente. De ce sa rezolvam pe cale amiabila? Sa stam cu miliatianu personal langa noi.
- Vreti sa spuneti ca la dvs. totul este 100% legal si corect?
- Asa este nu primaria trebuie sa rezolve neregulile care se comit, si sa faca verificari. E treaba locatarilor sa puna mana pe topoare si furci si sa se duca peste presedinte sau administrator. Daca este sa fim barbari, sa fim barbari pana la capat.
Daca in cadrul asociatiei sunt 15 apartamente, sa zicem, din care 5 sunt ocupate de tineri, iar restu de pensionari care se cunosc cu administratorul si presedintele, ce sanse credeti ca au tinerii sa faca o schimbare? Noi, cei tineri, am vrut sa aducem o firma care sa faca partea de contabilitate si au refuzat toti, dupa ce au fost convinsi de administrator si presedinte ca le mai vin 2 lei in plus la intretinere.
Deci revin cu intrebarea, de ce sa nu implica primaria in cazul asta?

Haideti sa lasam discutia noastra si sa raspundem la intrebarea locatarului cu problema.
Cum calculeaza asociatia de locatari cat trebuie sa plateasca cineva care a facut o asemenea interventie si in baza carei legi (lege, articol..etc.)
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2016
mastera, utilizator
mastera a scris:

Haideti sa lasam discutia noastra si sa raspundem la intrebarea locatarului cu problema.
Cum calculeaza asociatia de locatari cat trebuie sa plateasca cineva care a facut o asemenea interventie si in baza carei legi (lege, articol..etc.)


Vi s-a raspuns deja, dar nu ati citit, ba chiar vi s-a recomndat ca sa zic asa si o metoda de a fenta furnizorul.


V-am raspun si eu ca dvs. incercati sa ne invatati meserie. Este mai greu mestere. Erau alte timpuri can noi am invatat aceste notiuni. Ca dvs. va dati cu parerea pe forum, asta este, traim intr-o tara libera!
Poate mai veniti cu noutati, la care dvs. va pricepeti si noi nu avem cunostinta si o sa va multumim.
Ok. Haideti ca ne-am tot discutat pe aici.. recunosc.. sunt prost.
Cum se poate pune la plata interventia facuta de cineva in cazul de fata? V-as ruga sa imi aratati clar legea, articolul si ce considerati dvs. necesar ca sa inteleg si eu.
Si cum calculeaza asociatia cat trebuie sa se plateasca pt interventia asta? La fel, lege, articol... eu nu am gasit, nu stiu sa fie si vreau sa stiu acum.
@ masteran
Omule, te incapatanezi in loc sa citesti mai atent comentariile. Ti-am spus cu subiect si predicar ca furnizorul de energie sau firma autorizata de acesta si cu care Asociatia are un contract, face citirea si calculul, pe care-l comunica Asociatiei dar si locatarului( fisa personala). Administratorul nu face altceva decat sa afiseze calculul in lista de cheltuieli comune.
[Editat - renuntati la ironii. Multumesc]
Chiar nu mai tii minte ce ai scris ?
"A doua zi a venit radetu, a oprit caldura, mi-am inlocuit caloriferu si in 2 ore era instalatia iar plina. M-a costat 150 de lei pt un bloc cu 7 etaje, eu fiind la etajul 1.
Cui ati dat 150 lei, lui " radetu " sau femeiei de serviciu ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2016
Admin, administrator
A nu sti anumite lucruri nu inseamna ca cineva este prost!

Fiecare dintre noi suntem oarecum specializati in ceva, dar nimeni, absolut nimeni nu poate afirma ca stie totul, chiar in specializarea respectiva.
A fi prost (de obicei din nastere), este una, a nu sti ceva este cu totul alta discutie...
Asadar domnule:
- dvs. aveti o specializare - nu conteaza care, asa cum ne-ati povestit, stati la bloc, dar nu este neaparat necesar sa stiti cum functioneaza un calorifer, o instalatie de incalzire. Observati, am afirmat ca nu este neaparat nevoie. Ca dvs. stiti ceva-ceva - este cu totul alta chestiune, ca sunteti tanar si nu coshcadar, da, este o alta problema - noi va asteptam sa capatati acea intelepciune de a putea sta de vorba cu presedintele sau administratorul, nu cu furca sau toporul in mana, nu o mai faceti pe-a revolutionarul cu noi, ca stim si noi cate ceva pe lumea aceasta !
Deci daca am presupune ca nu stiti chiar nimic despre aceste lucruri, ce faceti cand observati ca la efectuarea probelor de presiune, un calorifer curge? Pai va adresati as. prop. - da? Ei odata efectuata sesizarea, administratorul stie ce sa faca si dvs. trebuie sa aflati doar cand vine echipa de interventie sa remedieze defectiunea.
Dar daca la efectuarea probelor de presiune, instalatia dvs. este OK, insa in plin sezon se intampla ce s-a intamplat la dvs. - ca se intampla - slava Domnului, ce faceti? Pai la fel, anuntati as. prop. si functie de amploarea defectiunii, se poate opri furnizarea livrarii incalzirii si anuntarea echipei de interventie.
Sigur ca administratorul este si el pe-acolo, dvs. trebuie sa fiti acasa. De obicei, defectiunile acestea se rezolva prin inlocuirea buclucasului calorifer. Nu se mai complica nimeni cu efectuarea de strangeri si alte prostii pentru ca este de munca nu gluma si-atunci schimbi caloriferul cu altul nou si gata.
Ei, acum vine si raspunsul la intrebarea ta. Cum se calculeaza si care este Legea... Pai nu trebuie sa se calculeze nimic la fata locului, ci pur si simplu responsabilul de la Punctul termic, intocmeste o situatie de lucrari, va pune sa semnati, semneaza si administratorul sau dom' presedinte, mai aplica si o stampila dupa care situatia respectiva merge la furnizor unde se fac calculele si costul lucrarii. La proxima factura, la "anexe", apare distinct si interventia respectiva pe care admi-nul o va dirija spre apartamentul dvs. - daca lucrarea s-a efectuat in casa dvs. sau pe toti proprietarii din scara/blocul respectiv daca lucrarea a fost efectuata pe spatiul comun.

In alta ordine de idei: bine ar fi daca tot sunteti curios sa incercati sa lecturati un contract de furnizare. Daca nu aveti acces de la asociatie, puteti merge pe site-ul lui radetu si o sa gasiti o multime de informatii, poate chiar si o metodologie de calcul in cazul expus de dvs.
Ar mai fi ceva:
Deci revin cu intrebarea, de ce sa nu implica primaria in cazul asta?


Pai bine ar fi sa intrebati personal aceasta chestiune. Stiu si raspunsul, dar va las sa-l aflati direct de la sursa.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)