avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conducere cu dovada inlocuitoare a permisului de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conducere cu dovada inlocuitoare a permisului de conducere expirata

am si eu o problema mai delicata. in aprilie am avut un accident din care a rezultat ranirea usoara a unei doamne si permisul de conducere a fost retinut pana la definitivarea dosarului. am primit o dovada inlocuitoare a permisului care , din lipsa de timp, a expirat si acceasta. mentionez ca sunt angajat ca sofer profesionist (tir) iar daca nu plecam cu camionul riscam sa raman si fara serviciu. acum am fost oprit si verificat, conducand autocamionul, de un agent dar dovada inlocuitoare este expirata. spu
neti-mi va rog ce se poate intampla din moment ce dovada este expirata.
va multumesc si astept raspunsuri de la voi
Cel mai recent răspuns: Alin anton , utilizator 11:15, 1 Februarie 2018
CostiS a scris:

nu pt ca am zis ca nu o am la mine. a verificat dansul telefonic dar nu se poate verifica daca acceasta este valabila, sau se poate? nu se putea verifica pt ca am fost oprit vineri seara. va rog spuneti-mi ce se poate intampla si ce solutii de rezolvare sunt. stiam ca trebuie sa merg sa o prelungesc dar din lipsa timpului nu am facut acest lucru. noi lucram departe de casa si mergem acasa numai sambata seara iar lunea dimineata plecam iarasi. in concluzie ce se poate intampla? va multumesc

Este infractiune.Daca vati fi chemat la politie pentru declaratii,mergeti insotit de un avocat,dupa ce in prealabil va veti consulta cu acesta.
BUNA ZIUA
complicat dezvoltati subiectul cu un avocat si apoi megeti impreuna la politie .
bafta
Declaratia pe care o veti da cu ocazia audierii in fata organului de ancheta penala are un rol vital in economia procesului.
Fara avocat se poate intampla ca socoteala de acasa sa nu se potriveasca cu cea din targ...

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc pt raspunsuri dar am inteles ca ar fi un articol 18 cu o amenda administrativa. este posibil asa ceva? si daca da,care ar fi procedura? va multumesc mult...
Nu ar fi imposibila aplicarea art 18 indice 1 c. pen., dar nu se stie.
Prima sansa nu este in acest sens.

Incercati sa mergeti insotit de avocat.
In acest caz ati avea sanse mai mari decat daca mergeti singur.
Conteaza foarte mult si declaratia dvs.Mai conteaza si cum percepe procurorul declaratia dvs.
O declaratie data aiurea va ingreuneaza situatia.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Dovada inlocuitoare a permisului expirata VWW VWW Buna seara.Va rog sa ma lamuriti si pe mine in leg cu urmatoarea problema.Mai exact care sunt contraventiile legale in cazul in care esti depistat de organele ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Cat timp se retine permisul de circulatie? dragosql dragosql Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in spania, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca ... (vezi toată discuția)