am si eu o problema mai delicata. in aprilie am avut un accident din care a rezultat ranirea usoara a unei doamne si permisul de conducere a fost retinut pana la definitivarea dosarului. am primit o dovada inlocuitoare a permisului care , din lipsa de timp, a expirat si acceasta. mentionez ca sunt angajat ca sofer profesionist (tir) iar daca nu plecam cu camionul riscam sa raman si fara serviciu. acum am fost oprit si verificat, conducand autocamionul, de un agent dar dovada inlocuitoare este expirata. spu
neti-mi va rog ce se poate intampla din moment ce dovada este expirata.
va multumesc si astept raspunsuri de la voi
Sfatul meu este ca sa mergeti in primul rand sa va vizati dovada la politie . Dupa aceea depuneti copie dupa dovada vizata la politistul care v-a facut constatarea ca circulati fara dovada ! In functie de ce decide procurorul veti vedea daca este nevoie de prezenta unui avocat sau de achitarea unei amenzi administrative!
B-)
Fara avocat platit nu il cotez cu sanse la o amenda administrativa.
Trebuie bine gandit cum sa fie pusa problema.
Situatia e delicata si tot ceea ce este delicat trebuie tratat cu delicatete.
"Sa nu fie pedeapsa mai mare decat vina"-"Ne maior poena,quam culpa sit"
In fapt ,neavand dovada prelungita din culpa dvs. ,ati comis infractiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fara a avea permis de conducere,astfel cum este aceasta prevazuta de art.78(2)c.rut., sanctionabila cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Este bine sa va angajati un avocat pentru a va sustine in mod profesionist cauza si pentru a beneficia de sanctiunea minima(amenda) sau de o pedeapsa minima cu suspendare conf.art.81 c.pen.
buna ziua ,am si eu o problema, am condus cu dovada expirata dar am depus actele de prelungire in ultima zi de dovada,la o perioada de doua saptamani am fost oprit de catre organele politiei rutiere si mi s-a intocmit dosar penal, tot odata au trecut trei saptamani si nu am primit niciun raspuns de pa procuratura,apoi am aflat ca nu se lucreaza cu publiculin aceasta perioada dar eu tot am trimis o alta solicitare de prelungire a dovezi,poate sa ma ajute cineva si pe mine cu un raspuns