avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu 08 dupa data nasterii copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu 08 dupa data nasterii copilului

Buna ziua,

Va rog sa imi oferiti un raspuns avizat in legatura cu urmatoarea problema pe care o intampin la locul de munca:

Avem o angajata care a nascut ( in data de 26 februarie) si care mi-a adus un concediu medical Sarcina si Lehuzie (Initial - incepand cu data de 22 martie, eliberat de medicul de familie).
In perioada cuprinsa intre 26 februarie - 01 martie a fost internata la spitalul Universitar, de unde a primit concediul medical cu cod diagnostic 01, pentru intreaga perioada in care a fost internata pre si post nastere ( 26 februarie - 21 martie). I s-a zis de acolo ca ei (spitalul) nu pot emite certificate pe cod 08.

Intrebarea mea este: incepand cu ce data ii calculez cele 126 de zile de concediu medical de sarcina si lehuzie ( necesare stabilirii datei de emitere a deciziei de suspendare contract de munca), necesare angajatei in vederea depunerii dosarului de solicitare a indemnizatiei?

Ar putea sa se duca la medicul ei de familie si sa ii emita un medical pe 08 retroactiv? adica incepand cu 26 feb (data nasterii copilului)?dar asta ar insemna sa il modifice si pe al 2lea si sa il transforme din initial in continuare? Si asta ar insemna sa modifice si spitalul concediul medical.CE FAC EU? CE FACE EA?

Multumesc frumos,
Anca Lupu

Alte discuții în legătură

Cm urgenta continuat de cm sarcina lauzie andad andad Cum platim aceste medicale? Primul CM urgenta medico-chirurgicala (01.06 - 02.06) urmat de un CM continuare cod 08 -sarcina si lauzie (03.06 - 16.06) , ambele ... (vezi toată discuția)
Certificate concedii medicale aj aj Buna ziua. Am o salarita care a prezentat un cerficat de concediu medical initial cu cod indemnizatie 08-concediu pt sarcina si lauzie(prenatal) eliberat de ... (vezi toată discuția)
Certificat de concediu medical myry84 myry84 buna ziua.sunt in concediu medical din data de 06-06-2013.primul concediu este cu internare de 5 zile cod ind 06 initial si mai am inca 14 zile cod ind 01 in ... (vezi toată discuția)