avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... certificate concedii medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

certificate concedii medicale

Buna ziua.
Am o salarita care a prezentat un cerficat de concediu medical initial cu cod indemnizatie 08-concediu pt sarcina si lauzie(prenatal) eliberat de medicul de familie, apoi a prezentat un alt certificat de concediu medical initial cu cod indemnizatie 01-boala obisnuita (internare in spital) eliberat de medicul de specialitate. Mentionez ca medicii care au eliberat certificatele au folosit coduri diferite de diagnostic, desi cu oarecare legatura intre ele (salariata a avut probleme cu sarcina, cu iminenta de avort).

Intrebarea mea: Este in regula ca un concediu de maternitate sa fie intrerupt de un concediu pt boala obisnuita? Sunt corecte certificatele sau trebuie modificate?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 17:30, 27 Septembrie 2010
aj a scris:

Buna ziua.
Am o salarita care a prezentat un cerficat de concediu medical initial cu cod indemnizatie 08-concediu pt sarcina si lauzie(prenatal) eliberat de medicul de familie, apoi a prezentat un alt certificat de concediu medical initial cu cod indemnizatie 01-boala obisnuita (internare in spital) eliberat de medicul de specialitate. Mentionez ca medicii care au eliberat certificatele au folosit coduri diferite de diagnostic, desi cu oarecare legatura intre ele (salariata a avut probleme cu sarcina, cu iminenta de avort).

Intrebarea mea: Este in regula ca un concediu de maternitate sa fie intrerupt de un concediu pt boala obisnuita? Sunt corecte certificatele sau trebuie modificate?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Concediul cu cod indemn nu poate fi intrerupt de boala obisnuita. ultimul certificat cel cu 01 trebuie trimis pentru corectura . Cele 126 de zile la care are dreptul salariata sunt consecutive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate - prenatal allexs96 allexs96 Buna ziua, intampin urmatoarea situatie, fiind insarcinata in aproape 30 de saptamani. In data de 22.04.2020 am prezentat medicului de familie adeverinta ... (vezi toată discuția)
Cod diagnostic și cod indemnizatie concediu medical vulpys vulpys Bună seara. Am.o nelămurire. Este a doua oară când mi se întâmpla și e neplăcut sa fiu purtata pe drumuri. Mi s a refuzat concediu medical din ... (vezi toată discuția)
Numar zile concediu medical MOSOR MOSOR Buna ziua. Cum se interpreteaza [b]9o zile maxim pentru fiecare afectiune[/b]? O salariata a avut 90 zile CM (pt.o afectiune). Acum este internata cu alta ... (vezi toată discuția)