avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces cu reprezentantii regionali ai WorldVentures
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces cu reprezentantii regionali ai WorldVentures

Reprezint un grup de oameni care au fost excrocati de WorldVentures in Romania ( o schema piramidala nou infiintata in Romania ) desi aceasta companie nu exista ca entitate de nici un fel pe teritoriul Romaniei, dar ea incaseaza profituri imense (estimat 1.5 milioane euro pana acum.
1.Totul se factureaza dupa Cipru si Ungaria, cu toate ca ei au deja o echipa de vreo 7000 de representativi in Romania. Nici macar unul cu carte de munca.
2. Se tin taininguri de vanzari saptamanale unde esti sfatuit sa iti aduci prietenii sub forma unei surprize (nici macar sa nu ii anunti).
3. Slide-urile din prezentare sunt false, in sensul ca preturile nu corespund absolut deloc.
4. Compania ruleaza cu circuit inchis, in sensul ca nu sti ofertele concrete, ci stii doar prezentarea lor. Ca sa vezi ofertele trebuie sa iti faci cont, cu o depundere de 500 de dolari. Apoi sesizezi necorelantele majore intre preturi (de ordinul 1 la 5), si ai de ales sa vinzi acest produs infect mai departe sau practic sa pierzi banii.
Poate exista cineva care este avocat si a avut de aface cu acesti baieti de la worldventures, si imi poate spune daca nu cumva promoterul roman se incadreaza in una din urmatoarele.

1. Schema piramidala de imbogatire (cotizatii neacoperite in produse si servicii, venituri realizate intr-o proportie covarsitoare din taxa de membru si nu din vanzarea de vacante) - FAPTA PENALA

2. Frauda in forma continuata, asociere in scop de frauda, instigare la frauda, prin cotizatiile care se colecteaza sistematic in Romania ca urmare a promovarii facute fara nici o baza legala - FAPTE PENALE

3. Incasare de bani nefiscalizati - FAPTA PENALA

4. Crearea de false premise pentru a castiga o falsa autoritate in vederea obtinerii de foloase ("Nominalizati in 2010 de Ernst&Young ca finalisti in concursul pentru premiul Antreprenorul Anului" - inducere in eroare a publicului in mod deliberat in scopul obtinerii unor avantaje de imagine, in conditiile in care afirmatia corecta ar fi fost "Participanti in 2010 la concursul local din statul Texas pentru premiul Antreprenorul Anului", fapt care insa nu ar mai fi avut nici un ecou si nu ar mai fi creat falsa impresie a unei valori care nu a existat niciodata) - FAPTA PENALA

5. Prejudicierea membrilor retelei prin furnizarea de informatii mincinoase si prin hotarari luate in mod discriminatoriu (unele persoane sunt tratate diferit sau lipsite de anumite drepturi in mod nejustificat, pe baza unor considerente neintemeiate) - FAPTA PENALA
Jocurile piramidale sunt interzise în România.
Restul sunt detalii care trebuie văzute în concret de avocat ca sa înțeleagă schema când redactează plângerea penala.
Va fi de durata procedura judiciara.
Daca se vand in mod real produse sau servicii (de ex. excursii) nu este vorba de o schema piramidala.

Nimic nu-i impiedica pe locuitorii Romaniei sa faca afaceri sau cumparaturi cu/prin firme din Cipru sau Ungaria. Profiturile obtinute din acestea trebuie raportate cinstit la fisc pentru a fi impozitate. Firmele respective platesc taxele in tarile in care isi au sediul.

A plati cotizatii pentru a beneficia de anumite servicii (cum ar fi sa poti fi membrul unui club sau sa ai acces la anumite oferte) nu este interzis.

Daca ar fi sa reiasa ca firmele fac operatiuni ilegale, acest lucru ar trebui sa reiasa din cercetari penale din Cipru si Ungaria, autoritatile romane avand cel mult functia de chibit.

Si chiar daca ar reiesi acest lucru in tarile respective, nu reiese ca toti agentii romani ai firmelor respective ar fi escroci. Astfel de fapte petrecute pe teritoriul Romaniei ar putea fi judecate de autoritatile romane, dar in mod individual, nu toti la gramada. De ex. casierita sau seful de magazin al unei firme mari care inseala lumea nu sunt responsabili pentru faptul ca firma a inselat lumea, ei sunt simpli angajati si nu e o infractiune sa fi fost platiti bine pentru munca lor. Dealerii de Volkswagen nu sunt vinovati pentru faptul ca Volkswagen a inselat la testele de emisii de noxe.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2016
tgeorgescu, utilizator
Produsele care se vand sunt complet necompetitive, si ele sunt promovate ca fiind top-level, sunt nenumarate neconcordante cu slide-urile din prezentari, cu alte cuvinte este un serviciu inutilizabil, in cazul in care nu il vinzi mai departe, nu il face asta sa fie, in fapt o schema piramidala? Produsul se poate achiziona, dar platforma te constrange sa blohezi in permanenta mai multi bani decat ai putea cheltuii in ea. Si chiar utilizabil, este complet neavantajos, publicitatea fiind 100% mincinoasa.

[ link extern ]

Si inca sunt curios daca s-a platit vreun impozit pe venit de care vreunul din cei 7000 de reprezentanti.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2016
danrazvanionescu, utilizator
Aveti grija cu cuvantul "scam", va puteti trezi cu un proces pentru daune.

Reclamele sunt mincinoase, in general, nu doar la firma asta. Majoritatea consumatorilor nu sunt naivi si se prind ca sunt mintiti in reclame, asa ca exagerarile din reclame si prezentari comerciale nu sunt fapte penale (communis error facit jus).
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2016
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Situatia legala privind jocurile piramidale si mlm Radu Palu Radu Palu Buna ziua! As dori sa stiu care este reglementarea legala in Romania referitor la jocurile piramidale si multi level marketing. Sunt acestea legale? ... (vezi toată discuția)
Gift of legacy sau cadoul mostenitor - o schema piramidala spamchecker87 spamchecker87 Acest articol face parte dintr-un document care a fost tradus in 5 limbi. Să aflăm mai multe despre fondatorii Gift of Legacy: - Chris Hattingh Mai ... (vezi toată discuția)
Art. 222 alin. 9 c. pr. pen. ContSters181996 ContSters181996 Prin Legea 202/2010 a fost introdus un nou alin.,( 9), conform caruia: .[quot] În cazul în care plângerea este întocmită de către o persoană care ... (vezi toată discuția)