avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si credit Prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si credit Prima casa

Buna ziua, as avea, va rog, si eu o intrebare. Am achizitionat cu sotul prin programul "prima casa" un apartament in 2015, intre timp casnicia noastra s-a destramat,nu am ajuns inca la divort, insa... se prea poate sa ajungem. In cazul in care, se va ajunge la divort noi ne dorin sa fie unul pasnic prin notariat, mentionez ca avem si un copil. As dorii sa stiu daca pot renunta la dreptul de a fi co-propietar al acestui apartament si implicit co-platitor, iar apartamentul sa ii ramana sotului meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 13:52, 28 Martie 2016
Buna ziua,
Da puteti renunta cu acordul bancii.
Trebuie sa aveti acordul creditorului.
Cu acordul bancii puteti face orice, inclusiv sa nu mai platiti niimic. In cazul dv., de fapt, e necesar acordul bancii, Fondului etc.
Oricum ar fi, sansele sunt infime sa obtineti un astfel de acord. Totusi, trebuie vazute exact conditiile de creditare precum si scopul in care doriti sa nu mai aveti legaturi cu acel credit si cu imobilul.
Cred ca sunteti codebitor si nu coplatitor. Asta inseamna ca daca sotul nu mai plateste, banca se va indrepta impotriva dvoastra. Daca vrei sa scapati de statutul codebitor, este necesara o cerere la banca din partea sotului (presun ca el este titularul creditului) in care sa-si arate atat bonitatea financiara cat si sa propuna, eventual, un alt codebitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)
Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)
Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)