avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nepunere in executare sentinta plata pensie intretinere
Discuție deschisă în Executare silită

Nepunere in executare sentinta plata pensie intretinere

Dupa emiterea unei hotarari judecatoresti prin care se stabileste plata pensiei de intretinere, unitatea militara la care lucreaza debitorul refuza sa puna in executare hotararea judecatoreasca, motivand ca trebuie sa se apeleze la un executor judecatoresc. Mentionez ca tatal - platitor de pensie de intretinere - este de acord cu plata acesteia si cu retinerea din salariu. Intrebarea mea este: hotararea judecatoreasca prin care se fixeaza plata unei pensii alimentare mai este sau nu executorie de drept? De ce trebuie apelat la un executor judecatoresc? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ghitaciobanu , utilizator 13:26, 1 Aprilie 2016
Este executorie, asta inseamna ca puteti apela la executor. Instanta nu mai infiinteaza poprirea din oficiu, unitatea nu poate infiinta poprire pe salariu decat la cererea executorului, pana acum ii cerea instanta.
Sa va plateasca fostul sot pensia dupa ce incaseaza salariul.

Pentru ca hotararea judecatoreasca il obliga pe tata la plata pensiei de intretinere, nu pe angajatorul acestuia.
Ca urmare, daca tatal este de acord cu plata pensiei de intretinere, sa o plateasca.
Daca nu o plateste, trebuie sa apelati la executor (pentru recuperarea datoriei) si tatal va trebui sa plateasca si onorariul acestuia. de fiecare data.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
mirebire, utilizator
Conform art 655 (....se efectueaza mai multe executari, unele pornite de executorul judecatoresc, la cererea unui creditor, iar altele direct de catre alti creditori..... ) coroborat cu art 787 (...sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia, in cazul sumelor datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii...) rezulta ca executarea silita prin poprire poate fi inceputa si de catre creditor fara a solicita interventia executaorului. Problemele apar cand tertul nu intelege articolele din NCPC (si are si dreptate, reglementarea fiind lacunara in comparatie cu vechile prevederi din CPC)

Incercati sa ii convingeti (printr-o notificare scrisa si cu amenintarea unei validari) si daca nu reusiti mergeti totusi la un executor. Nu stiu cum va vedea problema un judecator in cazul unei validari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danimaria99 danimaria99 din luna noiembrie fostul sot a dus la noul servici actlele necesare ptr a-mi livra firma respectiva banii dar nici in prezent nu am primit nimic mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca privind pensia de intretinere DeaconeasaA DeaconeasaA Buna ziua! M-am judecat cu tatal copilului meu cu care nu sunt impreuna,pentru custodia si pensia de intretinere a minorului,proces ce s-a incheiat cu ... (vezi toată discuția)