avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatia de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatia de plata

Este posibil ca in cazul chemarii in instanta a unui debitor prin somatie de plata sa se ceara judecarea cazului fara citarea partilor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simonatohanean , utilizator 17:43, 13 August 2009
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In prezent este exclusa aceasta varianta a judecarii fara citarea partii debitoare.
avocat Claudiu Lascoschi

Ba este posibil, ca sa o citez pe alexandra2006ro! Judecatoria sectorului V a judecat o somatie de plata desi procedura de citare cu debitoarea, persoana juridica, era nula.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Eu ma refeream la lege si nu la ipoteze in care sa existe vicii de procedura.
Eu nu am patit niciodata asa ceva.

Se poate trimite si prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Daca taxele legale sunt achitate e si mai bine.
OOOOOOOOOOO,m-am linistit ! Multumesc Gabriela .Deci inca ..SEPOOOA !=D>
Chiar ma intrebam ? ca eu ca si creditor am trimis cererea catre instanta prin posta (am evitat cozile lungi si dureroase de la TB=D>) si astept ......... ! De unde am eu cunostiinta de primul termen asa cum spune dl.avocat mai sus in mesajul sau?
Asta chiar vreau sa stiu !!!!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu ma refeream la lege si nu la ipoteze in care sa existe vicii de procedura.
Eu nu am patit niciodata asa ceva.

Domnule avocat, v-am citat pentru ca va refereati la debitor. In alta ordine e idei, daca procedura de citare e nula cu debitoarea este ca si cum nu ar fi fost citata (art. 88 Cod procedura civila coroborat cu art. 92 ind. 1 Cod procedura civila).

Ca sa nu mai spun ca debitoarea, persoana juridica, nu mai exista de ani buni, gratie organelor fiscale.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Trebuie platita taxa judiciara si timbru judiciar, nu? imi puteti spune in valoare de cat sunt fiecare si unde trebuie platite pentru a trimite cererea de chemare in judecata prin scrisoare recomandata? Multumesc

Alte discuții în legătură

Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Conciliere dubioasa flaviana flaviana Am stabilit intr-o conciliere cu debitoarea ca sunt de acord sa-mi plateasca debitul in 15 zile de la executarea hotararii care se va pronunta intr-un alt ... (vezi toată discuția)
Mai este nevoie de conciliere? vrica vrica Am o creanta de recuperat am utizat toate caile procedurii speciale adica invitatie la conciliere invitatie la mediere somatie 5?2001,ordonanta 119/2007. In ... (vezi toată discuția)