eu nu am zis ca nu sunteti in masura sau capabil s-a raspundeti, numai ca nimeni nu a raspuns concret la intrebare ,ati zapacit utilizatorul intro chestiune atat de simpla
sunteti foarte sigura ca nu trebuie concilierea directa , un avocat bun va mai poarta cel putin un an prin tribunale ptr lucrul acesta si daca s-a zicem va este admisa actiunea dvs fiind creditorul iar debitorul introduce actiune in anulare care din diferite motive ii este admisa si lui , ptr a va indrepta pe dreptul comun ce faceti pierdeti timpul cu concilierea
daca doriti va trimit eu procese pierdute sau taraganate din cauza concilieri
Buna ziua.
Imi pare rau ca va dezamagesc dar O.G 5/2001 nu necesita concilierea directa pentru ca noi despre asta facem vorbire ,nu prevede -nu se cere!
Da ,aveti dreptate in privinta altor actiuni cum ar fi OUG 119/2007,Leg.85/2006,etc..
Iar in privinta un" avocat bun "sa stiiti ca exista si juristi buni-cartile de drept sunt aceleasi la facultate-multumesc celei de sus nu am pierdut asa ci din cauza unor jud...
Am urmat si pasii concilierii directe, cu toata procedura necesara: Invitatie - termen de 15 zile de la primire pentru prezentare la conciliere, proces verbal pt conciliere pentru neprezentarea debitorului, trimis si debitorului prin posta. Ce altceva mai pot face decat actiunea pt somatie de plata, care e de preferat decat sa merg pe dreptul comun?
Debitorul meu se afla intr-o pasivitate totala vis a vis de un rest dintr-o factura mai pare. Mi-a platit-o partial si probabil considera ca este suficient atat.
Aaaaaa, uitasem, am trimis si notificare de plata mult inainte de invitatie la conciliere directa......
Multumesc mult pentru rapunsurile dumneavoastra, mi-ati fost de un real folos.
Buna ziua. Tot ce a-ti intteprins pana acum este precum scrie la lege.=D>
Aveti 2 posibilitati de a va recupera banii :
1 - Somatie de plata OG.5/2001(aici nu era necesara notificare,conciliere dar nu strica) debit + dobanda legala calculata pana la chitarea debitului ,dupa ce obtineti hotararea judecatoreasca o investiti cu formula executorie dupa care cerere executor judecatoresc executarea silita a debitorului
2 - Actiune la legea contractelor Leg.119/2007(asta numai daca aveti contract de vanzare cumparare) si daca instanta va da o solutie favorabila mai departe urmati aceiasi pasii ca la pct.1. Sfat :OG.5/2001.
ATENTIE:--Factuara trebuie sa fie stampilata, semnata -dar totusi la dv .nu ar mai fi nevoie pentru faptul ca avand o singura factura din care a platit o parte din suma este ca si recunoscut debitul,numai sa nu uitati sa faceti copii dupa ele si sa le atasati cererii in instanta.
Am un "dosarel" cu 14 anexe - in sprijinul in tot ce am intreprins din februarie pana in prezent: contract, factura, extrase de cont, chitante, notificare, raportul CARGUS - pt ca debitorul meu evita sa se intalneasca cu curierul trimis si astfel am cerut sa se predea plicul portarului de la firma si sa-mi faca un raport al livrarii, etc. Credeti ca am sanse de izbanda? In caz ca da, procedura executarii silite cam cat ar trebui sa dureze? teoretic stiu ce am de facut, practica "ma omoara":innocent:
Conciliere dubioasa
flaviana
Am stabilit intr-o conciliere cu debitoarea ca sunt de acord sa-mi plateasca debitul in 15 zile de la executarea hotararii care se va pronunta intr-un alt ... (vezi toată discuția)