avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajare bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajare bunuri

As vrea sa stiu in ce situatie bunurile proprii devin bunuri comune? In cazul concubinajului sau casatoriei a 2 persoane care au bunuri proprii dupa cat timp sau in ce situatie se impart bunurile.In cazul decesului uneia dintre parti; mostenitorii persoanei decedate(copii dintr-o alta casatorie) ; la care din bunuri au dreptul(cele proprii sau cele comune) ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:47, 31 Martie 2016
Bunurile proprii nu devin comune niciodata nici in concubinaj , nici in casatorie decat daca vrea proprietarul.
Concubinii nu se mostenesc, astfel ca pe decedat il mostenesc doar copiii acestuia, iar daca concubinii devin soti, sotul supravietuitor mosteneste 1/4 din bunurile decedatului in concurs cu copiii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie,mostenire SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Imi cer scuze ca revin cu intrebarea, dar de cate ori am pus intrebarea in forum, atatea feluri de raspunsuri am primit. Va rog...... 1. Eu, proprietara ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)