avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENZI RADARE FIXE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENZI RADARE FIXE

AM O INTREBARE CARE MA MACINA DE MAI MULT TIMP.AM PRIMIT 2 AMENZI PT. DEPASIREA VITEZEI MAXIME ADMISE DEPISTARE CE A FOST FACUTA DE RADARE FIXE CARE AU FOST DECLARATE ILEGALE DIN 24-04-2009. cotraventia a fost in data de 12-02-2009.am primit procesele verbale dupa care am platit intocmai.Intrebarea mea este daca pot cere in instanta restituire amenzilor platite si in casate ilegal de consiliile localitatilor in raza careia a fost constatata contraventia si o firma privata ceia ce este ilegal conform art.15 din O.G.2/2002 si art.109, alin.1 din O.U.G.195/2002 ? daca DA , la care instanta trebuie sa ma adresez, a mea de domiciliu sau la ce a de care apartine paratul? ce sanse de reusita sunt? VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Claudiu Daniel , utilizator 09:28, 10 August 2009
Nu cred ca mai aveti ce sa faceti.
Nu va cotez cu sanse.
Din punctul meu de vedere nu mai aveti ce sa faceti .Trebuia sa le contestati atunci in termenul legal si sa nu achitati amenzile. Acum este tardiv!:)
Aceasta chestie cu amenziile aplicate datorita radarelor fixe nu este inteleasa de toata lumea... daca spuneti ca p data de 24.04.2009 au fost declarate ilegale , iar dumneavoastra ati fost sactionat cu 2 luni si jumatate inainte (in momentul acela ele fiind legale) nu mai aveti ce sa faceti, sunteti bun de plata. Totusi sper ca nu au fost asa de mari ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi prin posta adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Amenzi radar fix adrian_94 adrian_94 buna ziua! am primit procesul verbal pentru o amenda de depasirea vitezei admise pe data 12 feb. 2009. din cite stiu eu din data de 24 aprilie aceste radare ... (vezi toată discuția)
Proces verbal redactat greșit Mihai mka Mihai mka Care credeți că ar fi șansele de câștig în cazul contestării în instanță a unui PV redactat greșit și anume: am fost surprins de aparat radar că ... (vezi toată discuția)