avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita creante fiscale buget local
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita creante fiscale buget local

care sunt pasii pe care terebuie sa-i urmeze autoritatea publica pentru a recupera creantele fiscale de la debitori, pana la infiintarea popririi?Ce acte trebuiesc intocmite, ce valabilitate au?
Cum pot fi recuperate debitele de la debitorii care nu au bunuri?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:20, 31 Martie 2016
Conform art.226 Noul Cod Proc.Fiscala (1)"Executarea silita a creantelor fiscale se efectueaza in temeiul unui titlu executoriu .
(2)In titlul executoriu emis potrivit legii, de organul de executare silita prevazut la alin.(1) se inscriu creantele fiscale principale si accesorii,neachitate la scadenta,stabilite si individualizate in titluri de creanta fiscala intocmite si comunicate in conditiile legii,precum si creantele bugetare individualizate in alte inscrisuri care, potrivit legii,constituie titluri executorii." Executarea silita prin poprire se efecuteaza in conditiile prevazute de art.236-237 Noul Cod Proc.Fiscala.Art.266 Anularea creantelor fiscale.Noul Cod Proc.Fiscala.(1)"In situatiile in care cheltuielile ,exclusiv cele privind comunicarea prin posta ,sunt mai mari decat creantele fiscale supuse executarii silite,conducatorul organului de executare silita poate aproba anularea debitelor respective.
(3) Anularea se face si atunci cand organul fiscal constata ca debitorul persoana fizica este disparut sau decedat fara sa fi lasat venituri ori bunuri urmaribile."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul frimei alex_16mai alex_16mai daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare titirca titirca Va rog sa ma ajutati cu o speta a unui prieten(sa-i spunem X),angajat intr-o institutie publica: deci,X are ca atributie de serviciu sa inainteze organelor ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica insolvabilitate ana55 ana55 La o primarie o persoana fizica a fost trecuta la insolvabili in 2011 fiindca era in imposibilitate de plata,s-a urmarit in continuare posibilitatea incasarii ... (vezi toată discuția)