avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Persoana fizica insolvabilitate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Persoana fizica insolvabilitate

La o primarie o persoana fizica a fost trecuta la insolvabili in 2011 fiindca era in imposibilitate de plata,s-a urmarit in continuare posibilitatea incasarii dar fara sanse.Intrebarea mea este: se poate scadea in totalitate de la evidenta impozitelor,si daca se poate conform carei legi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:48, 6 Ianuarie 2017
Da, potrivit prevederilor art.265, alin 2 și art art.266, alin.2 din codul de procedură fiscală:
[ link extern ]

art 265 , alin 2
(2) Pentru obligațiile fiscale ale debitorilor declarați în stare de insolvabilitate care nu au venituri sau bunuri urmăribile, conducătorul organului de executare silită dispune scoaterea creanței din evidența curentă și trecerea ei într-o evidență separată pe baza procesului-verbal de insolvabilitate.

art.266, alin 2
(2) în cazul prevăzut la art. 265 alin. (2), dacă la sfârșitul perioadei de prescripție se constată că debitorul nu a dobândit bunuri sau venituri urmăribile, organele de executare silită procedează la anularea obligațiilor fiscale.

Citiți și procedura din acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre insolvabilitatea persoanelor fizice DungaciuG DungaciuG As dori precizari cu trimiteri la acte normative despre eventualitatea insolvabilitatii unor persoane fizice privind taxele si impozitele locale.In legislatie ... (vezi toată discuția)
Insolventa unei firme lore42 lore42 Buna ziua Am o firma care este fara activitate iar acum este in insolventa.Intrebarea mea este ce datori poate sa aiba o asemenea firma? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie silvyuk silvyuk Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarea problema: sunt somat (ca si persoana fizica ) de catre primarie sa ma prezint pentru achitarea unei amenzi din 2005 ... (vezi toată discuția)