Buna ziua! Am primit de la parintii mei printr-un contract de intretinere o casa acum 5 ani. Acestia au primit la randul lor,casa tot printr-un contract de intretinere de la bunicul meu. In contractul meu sunt trecuti toti trei. Acum 2 ani bunicul meu a decedat. Acum eu vreau sa vand casa. Intrebarea mea este daca o pot vinde eu sau trebuie sa semneze si parintii mei si daca trebuie facuta succesiune dupa bunicul meu. Va multumesc!
Trebuie dezbatuta succesiunea, obtineti certificat mostenitor,faceti cadastru,intabulati la cartea funciara si apoi vindeti semnand si parintii pe actul de vanzare-cumparare.
Trebuie vazut contractul . In ce calitate ii aveti pe toti 3 in contract ? Parintii inteleg sa semnasera cu bunicul un contract de intretinere si pare ca acesta si-a rezervat un drept de abitatie sau uzufruct. Daca in aceasta calitate de uzufructuar a semnat, nu aveti de dezbatut succesiunea dupa el, el nemaifiind proprietar, trebuie doar radiata sarcina in baza certificatului de deces.
Cititi deci, contractul si vedeti ce obligatii aveti si ce sarcini s-au inscris pe ap.
Daca pe parinti doar aveti obligatia de intretinere pt care v-au dat nuda proprietate, vindeti fara acordul cuiva, asta daca gasiti cumparator in conditiile in care creditorii dvs nu sunt decedati.
Titlu de propietate
danaoz
buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)