avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de intretinere

Buna ziua! Am primit de la parintii mei printr-un contract de intretinere o casa acum 5 ani. Acestia au primit la randul lor,casa tot printr-un contract de intretinere de la bunicul meu. In contractul meu sunt trecuti toti trei. Acum 2 ani bunicul meu a decedat. Acum eu vreau sa vand casa. Intrebarea mea este daca o pot vinde eu sau trebuie sa semneze si parintii mei si daca trebuie facuta succesiune dupa bunicul meu. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 1 Aprilie 2016
Trebuie dezbatuta succesiunea
Trebuie dezbatuta succesiunea, obtineti certificat mostenitor,faceti cadastru,intabulati la cartea funciara si apoi vindeti semnand si parintii pe actul de vanzare-cumparare.
Cam riscant pentru cumparator. Exista vreo clauza de abitatie, uzufruct?
Trebuie vazut contractul . In ce calitate ii aveti pe toti 3 in contract ? Parintii inteleg sa semnasera cu bunicul un contract de intretinere si pare ca acesta si-a rezervat un drept de abitatie sau uzufruct. Daca in aceasta calitate de uzufructuar a semnat, nu aveti de dezbatut succesiunea dupa el, el nemaifiind proprietar, trebuie doar radiata sarcina in baza certificatului de deces.
Cititi deci, contractul si vedeti ce obligatii aveti si ce sarcini s-au inscris pe ap.
Daca pe parinti doar aveti obligatia de intretinere pt care v-au dat nuda proprietate, vindeti fara acordul cuiva, asta daca gasiti cumparator in conditiile in care creditorii dvs nu sunt decedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare imobil clauza uzufruct Mdragomir Mdragomir Detin un imobil dobandit de la bunica mea materna prin vanzare cumparare. Exista o clauza de uzufruct, bunica avand drept de folosinta pe timpul vietii. ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil Nico Trupoiu Nico Trupoiu Buna seara,sunt intr-o situatie complicata.Am act de vanzare-cumparare pe casa socrilor mei.In acest moment mai traieste doar soacra mea care are ... (vezi toată discuția)