avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru 6 ani de activitate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru 6 ani de activitate

Buna ziua

Este adevarat ca daca ai sub 15 ani vechime in munca si imprinesti varsta de pensionare nu beneficiezi de pensie? Pentru 6 ani de munca nu o sa se poata beneficia de pensie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 31 Martie 2016
1. Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta trebuie indeplinite, cumulativ, doua conditii:
- varsta standard de pensionare;
- stagiul minim de cotizare la pensie.

2. Varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare la pensie sunt prevazute in anexele la Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si sunt stabilite in functie de sex si data nasterii.

3. Ca regula generala:
- varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei;
- stagiul minim de cotizare la pensie este de 15 ani atat pentru barbati cat si pentru femei.

4. Persoana de care vorbiti nu poate beneficia de pensie pentru limita de varsta daca are numai 6 ani stagiu de cotizare.
Potrivit Legii 263/2010 , stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de pensie la limita de varsta este de 15 ani atat pentru barbati ,cat si pentru femei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putem sa trecem de la pensie de invaliditate la pensie anticipata? princz princz atat eu cat si sotul meu suntem in pensie de boala ,am dori sa stim care este varsta legala de a iesi in pensie anticipata?multumesc pentru raspuns anticipat. (vezi toată discuția)
Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas cosac cosac Buna ziua as vrea si eu cateva lamuri in legatura cu pensia de urmas.Situatia este urmatoarea Soacra mea(n.14 .05.1958) a fost casatorita timp de 17 ani pana ... (vezi toată discuția)