avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice validitatea conceptului de \"conflict de interese\" in ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

validitatea conceptului de "conflict de interese" in legislatia achizitiilor publice

Membrii din comisiile de evaluare a contractelor de achizitii publice care constata o serie de aspecte ce se pot incadra la situatia de "conflict de interese"(adica au lucrat la o fima ofertanta, au actiuni sau rude la respectiva firma etc) cu o firma participanta la respectiva licitatie, mai trebuie sa dea DECLARATIE DE CONFLICT DE INTERESE ?
a)- Se mai aplica procedura de inlcocuire a respectivului membru in Comisia de evaluare ? Sau exista si este aplicabila automat Decizia Curtii Constitutionale prin care art. 301 alin (1) din Codul Penal referitor la "conflictul de interese"/"raporturi comerciale" e declarat neconstitutional ([ link extern ] ?
c)-De asemeni, exista vreo directiva/regulament etc european care sa mentina in vigoare aplicarea principiului de "conflict de interese" /"raporturi comerciale" in pofida existentei si aplicabilitatii Deciziei CCR mentionate ?
d) CE trebuie sa faca membrul numit in comisia de evaluare intr-o atare situatie ?
Cel mai recent răspuns: Cornelissa , utilizator 12:20, 1 Aprilie 2016
Pana la deciziile si jurisprudenta Curtii Constitutionale si Codul Penal si Directive Europene, si altele... cititi legislatia nationala in domeniul achizitiilor publice, si veti gasi raspuns la toate intrebarile acestea: art 66-70 din OUG 34/2006, art 2 alin 3 din HG 925/2006.
Bafta multa
si art.74, 75 din HG 925.
le-am citit, de aceea am dorit lamuriri si raportat la CCR si directivele/reglementarile europene, daca imi puteti raspunde la intrebari, va rog mult, astept raspunsurile dvs, punctual la cele intrebate, cu mare nerabdare (redau linkul referitor la CCR sub alta forma, vad ca cel pe care l-am pus ne conduce de pa acest site in alta parte decat unde este; prin urmare informatia ref. la decizia CCR ar trebui sa fie obtinuta accesand [ link extern ] )
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2016
Cornelissa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice. viorell2004 viorell2004 Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul ... (vezi toată discuția)
Conflict interese-cred ca asta este cea mai cf72a cf72a 1. SC ABC SRL merge la o licitatie si o castiga (avand si declaratia ca nu are legaturi cu comisia de evaluare / persoane de decizie din institutie), valoare ... (vezi toată discuția)
Justificare pret ofertat Ema2013 Ema2013 Cand se solicita clarificari cu privire la pretul ofertat in cazul unei achizitii publice : cand pretul ofertat este sub 85% fata de valoarea estimata (HG ... (vezi toată discuția)