avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta psihica din partea fostului sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta psihica din partea fostului sot

Buna seara.
Anul trecut am divortat de fostul sot si in urma faptului ca am luat aceasta hotarare fostul sot a inceput sa ma ameninte ca imi ia cei 2 copii pe care ii aevm impreuna. Pana la urma copiii sunt la mine, insa continua sa vorbeasca urat la adresa mea pentru simplul motiv ca ii amintesc sa le plateasca pensia alimentara copiilor.
In luna ianuarie anul acesta am cunoscut pe cineva si am inceput o relatie cu persoana respectiva si neacceptand faptul ca imi refac viata a inceput iar cu multe jigniri si injuraturi, cu blesteme. Toate aceste jigniri le amin mesaje scrise pe facebook. Nu l-am blocat pe facebook din cauza ca nu am dorit sa-i ingradesc dreptul de a-si vedea copiii in poze pentru ca el este plecat din tara si vine la ei foarte rar.
As dori sa-mi spuneti daca ii fac plangere penala ce poate pati si daca ii pot cere daune morale tinand cont ca timp de un an de zile m-a necajit si mi-a creat un disconfort psihic. In tot acest timp am tinut copiii departe de tot ce a zis el urat si felul in care a vorbit el cu mine.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2016
coca83ro, utilizator
coca83ro a scris:

Are de platit din urma o suma destul de mare din pensia alimentara a copiilor si poate fi obligat sa plateasca suma restanta? Ce se poate intampla daca nu doreste sa plateasca pensia restanta si eu depun plangere pentru neplata pensiei alimentare?

Ceea ce mi-a scris in mesajele private pe facebook nu poate fi reprodus aici.

Dacă faceți plângere penala, va fi chemat să dea explicații, și dacă va dovedi că nu are loc de muncă,nu i se va întâmpla nimic. Dacă însă se va dovedi că din rea credință nu o plătește poate fi condamnat cu executare sau cu suspendare.

Mesajele private nu au legătură sau relevanță cu neplata pensiei copiilor, și fiind pe mesageria privată, are caracter privat motiv pentru care nu se pune problema defăimării (sau alte aspecte/nuanțe) în public. Din mesageria privată se ia în considerare preventiv numai aspecte ce intră în componenta penalului.
Dacă v-ar denigra pe pagina publică unde văd și alții ar fi altceva, și altfel s-ar pune problema.
Pensia alimentară restantă mai veche de 3 ani se prescrie. Deci dvs. trebuie să iniţiaţi o executare silită pentru pensia restantă, asta va costa ceva bănuţi şi nu aveţi siguranţa că-i veţi recupera. Executorul judecătoresc îi va urmări bunurile şi conturile şi dacă nu găseşte ce să execute, va clasa dosarul şi dvs. rămâneţi cu banii daţi.
Pe de altă parte, poate domnul va reveni în ţară sau poate veţi afla adresa lui şi locul de muncă. Atunci îl puteţi executa şi pentru restanţele care au reprezentat obiectul executării silite anterioare, este important să reînnoiţi executarea în termen mai scurt de 3 ani, pentru a evita prescrierea.
Cu plângerea penală, nu realizaţi nimic favorabil copiilor, chiar dacă prin absurd cineva l-ar condamna, copiii nu ar avea nimic de câştigat.
Doamna, daca ati dori ati putea obtine un ordin de protectie. Nu cred insa ca va e necesar, ci ar duce doar la un razboi inutil. Aberatiile cu in spatiu public sau privat nu au nicio legatura cu realitatea legala. Ordinul de protectie se emite si pentru violente psihologice, in acest sens exista jurisprudenta in care instanta isi motiveaza decizia de emitere a unui ordin de protectie tocmai pe adresari jignitoare.
E mult mai bine, zic eu, sa va vedeti de viata dvs si sa-l lasati pe om cu ale lui. Indiferent insa ca doriti sa apelati la lege sau nu, salvati si pastrati mesajele. Nu se stie niciodata cand, din pacate, ar putea deveni folositoare.
Referitor la pensie, ca sa-i faceti plangere trebuie sa-i identificati adresa la care locuieste spre a fi citat. Daca aveti adresa, pe baza hotararii de pensie alimentara pe care o aveti, va puteti adresa primariei locale si pentru un sfat si consulatului Romaniei, eventual din cel mai apropiat oras de adresa fostului sot.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara platita o luna da ....doua nu .... angelabadila angelabadila va rog frumos sa ma ma ajutati !!!!!!ce pot face in cazul in care tatal plateste pensia alimentara o luna da doua nu .....sau o luna da o luna nu ...cui sa ma ... (vezi toată discuția)
Executare pensie alimentara ContSters329251 ContSters329251 Fostul sot nu-mi plateste pensia alimentara stabilita de instanta (nici nu i-am cerut pana acum, avand in vedere ca suma e f mica iar prin partaj mi-au revenit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihaela luca mihaela luca Va salut.Sunt mama fetitei de 16 ani.Din anul 2000 de cand am terminat divortul fetita a ramas la mine,prin sentinta.Tatal ei nu i-a platit niciodata pensie ... (vezi toată discuția)