BFX2 a scris:
cum sa fac sa fie pusa la dispozitia instantei inregistrarea apelului meu catre 112 in care se aude ca eu tip sa ia cainele de pe mine si cu care pot face dovada ca nu am apelat abuziv pentru caine liber ci pentru caine periculos liber carre m-a atacat?
Multumesc.
1-In instanta aveti dreptul sa solicitati proba ,respectiv instanta de judecata poate dispune ca serviciul de urgenta sa puna la dispozitia instantei continutul apelului
2-Problema esentiala o constituie natura pericolului care determina apelantul sa solicite implicarea serviciului de urgenta
Verificati in 2015 cate amenzi au fost date pentru apelare nejustificata a serviciului de urgenta 112
Este o diferenta semnificativa intre trairea momentului de frica,teama si panica de catre victima si detasarea angajatului serviciului de urgenta care sta linistit pe scaun
Este de notorietate mult mediatizata secventa telefonica de la incendiul din clubul groazei,
cand primele victime au apelat 112,iar angajatii serviciului puneau intrebari care frizau bunul simt in raport cu situatia persoanelor care ardeau si se sufocau in club
3-Teama si panica generate de comportamentul anumitor caini,sau mai ales de catre stapanii acestora sunt greu de probat
M-am confruntat cu situatie in care patrupedul unui patron m-a muscat
Am sesizat oficial politia de sector care verbal a comunicat ca desfasoara cercetarii
La un interval de timp am aflat ca acelasi caine a muscat o doamna care a necesitat spitalizare si care a ramas cu sechele si cu dizabilitate locomotorie
Avand in vedere dezinteresul vizibil al politiei,m-am interesat si am aflat ca pe numele stapanului existau zeci de plangeri ,pe care insa politistii nu le solutionau pentru ca stapanul era patron de restaurant ,unde se realizau "cercetarile" si care in fapt se materializau in mese copioase
Am ajuns sa angajez persoana care sa urmareasca zilnic stapanul cand iesea cu patrupedul si care a facut inregistrari audio video ale mai multor situatii in care patronul de restaurant azmutea patrupedul impotriva trecatorilor =batrani,copii ,bolnavi ,cersetori
Abia dupa ce am obtinut peste 20 de inregistrari dupa zeci de solicitari la poitie care tergiversau sa dea un raspuns,in baza probelor audio/video ,am sesizat IGPR care a dispus verificarea sesizarilor nesolutionate
La un interval de 30 de zile de la sesizarea IGPR, aceasta a raspuns ca politistii si patronul au fost sanctionati
Dar persoanele care au cazut victime,care nu au putut sa probeze ce caine a atacat, daca acesta are sau nu stapan ,au ramas cu sechelele muscaturilor ,fara sa poata proba ca stapanul in fapt este responsabil ca dadea comanda cainelui sa atace cetateni care se aflau pe drumul public