avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Modificarea membrilor din comisia paritara
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Modificarea membrilor din comisia paritara

Buna ziua,

la nivelul unei institutii este constituita comisia paritara in baza unui act administrativ al conducatorului institutiei publice, conform HG 833/2007.

Avand in vedere ca, asa cum este prevazut in art. 15 alin. 1 din HG 833/2007, mandatul membrilor comisiei paritare este de 3 ani iar in al doilea an membri alesi din partea sindicatului reprezentativ au renuntat la calitatea de membru de sindicat, care ar fi procedura legala pentru modificarea componentei comisiei?

Se emite un nou act administrativ cu un nou mandat de 3 ani in baza propunerilor celor 2 parti sau se actualizeaza actul in vigoare cu noii membri propusi?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 2 Aprilie 2016
În cazul în care are loc încetarea calităţii de membru titular al comisiei paritare în condiţiile prevăzute de lege, membrii supleanţi corespunzători sunt titularizaţi, astfel încât să fie respectat principiul parităţii.
freeelis a scris:

În cazul în care are loc încetarea calităţii de membru titular al comisiei paritare în condiţiile prevăzute de lege, membrii supleanţi corespunzători sunt titularizaţi, astfel încât să fie respectat principiul parităţii.


Nici membrul supleant nu mai are calitatea de membru de sindicat.
In acest caz, se va desemna alti membrii ai comisiei paritare de catre organizaţia sindicală reprezentativă a funcţionarilor publici din cadrul autorităţii sau instituţiei publice, în condiţiile legii, ori prin votul majorităţii funcţionarilor publici din respectiva autoritate sau instituţie publică, în cazul în care sindicatul nu este reprezentativ sau funcţionarii publici nu sunt organizaţi în sindicat.
Asa este, dar in urma desemnarii membrilor din partea organizatiei sindicale se emite un nou act administrativ cu un nou mandat de 3 ani pentru toti membri comisiei sau se actualizeaza actul in vigoare, avand in vedere ca membrii desemnati de conducatorul institutiei se afla in al doilea an de mandat?

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2016
Vlad80, utilizator
Se emite pentru un mandat de 3 ani , actul administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia paritara ylys ylys As vrea sa stiu daca este legal ca din cadrul comisiei paritare sa faca parte conducatorul institutiei sau conducatorul sindicatului reprezentativ. Conform ... (vezi toată discuția)
Comisii de cercetare mihaela_glodarenco mihaela_glodarenco Daca in urma unei sesizari este numita o comisie care analizeaza cazul, este legal ca cercetarea administrativa dispusa a se efectua sa fie realizata de o ... (vezi toată discuția)
Comisie paritara -reprezentativitate sindicat Biara Biara Daca intr-o institutie publica in urma constituirii sindicatului functionarilor publici din acea institutie , la acest sindicat s-au inscris si functionarii ... (vezi toată discuția)