avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Extindere retea electrica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Extindere retea electrica

Buna ziua

Am o speta la care nu ii mai gasesc finalizarea.

Conform Ordinului nr. 75 din 23.10.2013 emis de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei nici o persoana fizica sau juridica nu mai poate realiza retele de energie electrica. Dezvoltarea retelelor electrice se va face numai de catre Enel in urma unei cereri facute de catre Autoritatile Publice, in speta Primaria Magurele.

Primaria trebuia sa depuna o cerere catre Enel pentru o solutie tehnica.
Le-am facut o cerere in data de 30.04.2014 sa inceapa procedura cu Enel. Prima cerere facuta de Primarie a fost facuta dupa 6 luni. A urmat o serie de contre si plangeri catre Primarie, Enel si ANRE si intr-un final s-a semnat contractul de executie cu toate actele depuse pe 20.01.2016 urmand sa inceapa lucrarea pe 01.02.2016

Azi suntem in data de 04.04.2016 si inca nu au inceput lucrarile pe motiv de pichetare a drumului si ca nu se poate realiza o extindere de retea pe un drum public de 4 metri ( asta dupa ce s-au facut studii de fezabilitate si s-a dat o solutie tehnica inaintea semnarii contractului )

Exista un temei legal prin care nu se poate executa o retea pe un drum de 4 metri latime ?

Ce actiuni se poate lua impotriva Primariei, a Enelului si a dirextorului ANRE?
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2016
Iliegiony1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlbertoTurbo , utilizator 21:48, 18 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, da, este o situatie complicata dar nu fara rezultat!
1)-pentru extinderea retelei electrice in temeiul Ordinului 59 anexa 2 respectiv art. 51/L. 123 si L. 230 intra in sarcina Primariei sa extinda retelele de utilitate publicâ, intrucat a este retele trebuiau extinse de cand va dat autorizatia de constructie, dar... (dvs. nefiind o persoana influienta ca alti carora lea tras utilitati pe drumul de servitute) pentru acest aspect este necesar sa va adresati instantei de judecata.....
2)- ref. la latimea drumului Primaria daca nu face expropriere pt. utilitate publica trebuie sa dea autorizatie de constructie O.D. sa traga reteaua pe subteran. iar daca sunteti singur O.D. sa va aprobe o linie directa pe subteran.
Cu stima,
Pt. alte nelamuriri iuliuscezar_1@yahoo.com
Domnul Cezar , am incercat sa va contactez pe adresa de e-mail lăsată dar se pare ca nu-i valabila . E trecuta gresit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate extinde reteaua electrica/gaze naturale din complex rezidential ? Adriaaaan Adriaaaan Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: am construit un imobil langa un complex rezidential (cel mai apropiat stalp de energie electrica aflat ... (vezi toată discuția)
Racordare imobil energie electrica marian_crb marian_crb Buna ziua, În 2015 am construit un imobil și am depus cereri pentru racordare la utilități. De trei ani ma plimb intre primărie și Delgaz Grid pentru a ... (vezi toată discuția)
Problema racordare casa construita enel oancea marius oancea marius am construit o casa in comuna copaceni ilfov,ultimul stalp se afla la cca 270m,am autorizatie constructie p/v de terminarea lucrarilor,platesc impozit la fel ... (vezi toată discuția)