avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare firma

Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez pentru a cumpara o firma existenta, care functioneaza deja (activitate comert), intr-un spatiu inchiriat.Activitatea se intrerupe pentru actualizarea documentelor si ce modificari implica ?Care sunt riscurile ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Udriste , Avocat 15:38, 5 Aprilie 2016
Prin cumpararea unei societati se intelege practic cesionarea partilor sociale deja existente ale societatii, catre dvs.

Putem vorbi de o cesiune mai rapida sau mai lenta :) prima se face prin majorare de capital social de catre dvs. si apoi cesiunea va avea loc intr-o singura etapa, si implica un timp de solutionare de aproximativ 1-2 saptamani, iar a doua procedura presupune o cesiune de parti sociale clasica, care se face in doua etape si dureaza cam o luna si jumatate.

Din punctul acesta de vedere, luati cel mai bine legatura cu un avocat care sa va indrume pasii in aceasta operatiune.

Activitatea nu se intrerupe pentru modificarea documentelor, acestea se fac pe parcurs. In ceea ce priveste riscurile, doar o persoana specializata (contabil, avocat) va poate spune ce riscuri aveti prin achizitionarea respectivei societati, in functie de documentele care exista.
Alternativa cea mai buna , fara batai de cap, ar fi sa infiintez o alta firma si sa preiau/cumpar stocul de marfa si dotarea firmei respective ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce vreti sa faceti cu firma respectiva. Daca va trebuie vechimea firmei sau nu.

Intra-adevar, este mai fara batai de cap cum spuneti dvs si anume sa infiintati o societate noua si sa preluati stocul existente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la srl fără datorii: vânzare, suspendare sau radiere? vrlmtr vrlmtr Buna ziua. Sunt asociat unic intr-un SRL infiintat in 2008. Firma a avut activitate pana in prezent, nu are datorii nu este platitoare de tva, este ... (vezi toată discuția)
Preluari firme Cristina Vasile Cristina Vasile Stimabililor, tot primesc emailuri cu urmatoarele, drept pentru care va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, daca s-a ,,inhamat\" cineva la o astfel de ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate ramonatm ramonatm Detin o SC, infiintata in 2005 si aflata in suspendare din 2007. Acum am dorit sa o lichidez si cineva m-a intrebat daca nu doresc sa i-o cesionez. Firma nu ... (vezi toată discuția)