avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare societate comerciala

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pentru infiintarea unei societati comerciale (srl , srl-d) de catre un cetatean turc, acesta trebuie sa plateasca si/sau costuri suplimentare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Udriste , Avocat 13:22, 5 Aprilie 2016
Buna ziua,

Din punct de vedere al Registrului Comertului acesta nu trebuie sa plateasca taxe suplimentare.

Problema este ca declaratiile pe care cetateanul turc le va da vor trebui sa fie scrise in format bilingv (romana-turca) si atestate de un avocat (ca sa nu fie scrise in turca, trimise din Turcia si apoi tranduse si legalizate aici),

In ceea ce priveste specimenul de semnatura al administratorului, daca ceteanul turc este administrator, acesta va trebui dat tot in fata notarului, cum se face si in cazul procedurii obisnuite, doar ca va trebuie atestat de un interpret.

Practic ce aveti dumneavoastra in plus sunt costurile de traducere si cele cu interpretul.

O zi frumoasa,
Av. Ana-Maria Udriste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl cu asociati straini madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, As vrea sa stiu daca in cazul infiintarii unui srl cu asociati straini, contractul de comodat trebuie sa fie semnat de catre toti asociatii sau ... (vezi toată discuția)
infiintare firma-cetatean non eu rrramor rrramor Care este procedura, ce costuri si acte implica infiintarea unui SRL de catre un cetatean elvetian in Bucuresti?Precizez ca el se afla in Elvetia. Daca el nu ... (vezi toată discuția)
Acte infiintare srl - asociat unic o persoana juridica straina bamac bamac Ce acte trebuie pentru infiintarea unui SRL care va avea asociat unic o persoana juridica straina? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)