Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o situatie " ca sa zic asa". In cazul unui litigiu intre o persoana fizica si o societate comerciala ( societatea nu a respectat contractul) se solicita o expertiza tehnica extrajudiciara de catre persoana fizica si se face reclamatie la OPC, dar, surpriza! OPC-ul nu stie sa solutioneze cazul si raspunde ca "expertiza trebuie sa fie recunoscuta de ambele parti", iar societatea respectiva nu o recunoaste. Nu stiu exact care este legea in acest domeniu, ma puteti ajuta? eu ma gandesc ca cei de la societatea respectiva trebuiau sa solicite o contraexpertiza daca nu erau de acord cu cea facuta de pers. fizica. Multumesc pt raspunsuri.
Partea adversa poate solicita si ea un expert consilier. Instanta va tine seama probabil de concluziile expertului numit de instanta din oficiu, insa un exper consilier va va asigura o pozitie mai buna la desfasurarea expertizei. desigur ca vor putea contesta si concluziile expertului numit de instanta, dar in aceasta situatie instanta va avea ultimul cuvant, si daca raportul de expertiza va fi bine facut il va omologa si va va da dreptate. Tot din expertiza facuta de expertul numit de instanta in cadrul pocesului va putea rezulta si acest aspect, si anume ca materialele folosite nu au fost cele continute de oferta.
Pana la urma, litigiul dvs va fi rezolvat de o expertiza realizata in cadrul unui proces, nu de rapoarte de expertiza extrajudiciare.
Pentru a avea sanse cat mai mari, apelati la un avocat.
Expertiza
ContSters321378
Buna seara , am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta
In curand voi inainte un proces pentru un imobil impotriva Rialului , din cate am inteles avem nevoie ... (vezi toată discuția)