avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sunt casatorita de 10 ani.Sotul meu a mai fost casatorit si are 2 copii majori carora le-a lasat mostenire prin notariat apartamentul in care locuim in prezent ,cu conditia ca copii sa ma lase sa stau in el dupa decesul sotului meu.Copii sunt casatoriti si locuiesc in alt oras.Va rog sa-mi spuneti daca ma pot da afara din casa dupa moartea sotului.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:17, 5 Aprilie 2016
In principiu copii au rezerva succesorala in sensul ca jumatate de mostenire li se cuvine indiferent de ce act facea defunctul.
Sotul putea sa faca testament numai pe jumatate. La modul teoretic, pe jumatate nu aveti nici un drept si ar putea cere partajul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce înseamnă a lasat moștenire prin notariat? A făcut testament? Ce scrie exact în el? Dacă le lasa lor prin testament nuda proprietate și dvs uzufructul, va trebui sa accepte asta și sa stați în ap pana la deces.

Prin moștenire legala oricum mosteneati 1/4 din casa și aveați drept de abitatie viagera, însă erați protejata pana la un eventual partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager, sau...? SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua. Cazul meu este urmatorul. M-am casatorit de curand (avem peste 6o ani), eu doi copii, care nu sunt de acord cu aceasta casatorie. El are doi copii, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca pe un contract de vanzare cumparare imobil sunt ... ECCG ECCG Buna ziua! Daca pe un contract de vanzare cumparare imobil sunt 2 persoane necasatorite si numai unul dintre ei are dovezi ca pana la final a platit tot, iar ... (vezi toată discuția)
Unic proprietar al unui apartament. mă pot asigura prin testament că soția va putea locui în el și după eventualul meu deces? ivan3 ivan3 Sint divortat cu partajul facut,am doi copii,de 4 ani sint casatorit legal. Care este forma legala,ca dupa decesul meu actuala sotie sa poata locui aici,fara ... (vezi toată discuția)