avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabilitatea ONG in partida simpla conform ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabilitatea ONG in partida simpla conform OMFP_3103_2017 anexa 2

Buna ziua. Vreau sa infiintez impreuna cu alte persoane o asociatie nonprofit cu personalitate juridica. Asociatia va fi in sprijinul jucatorilor de sah avand ca obiect de activitate organizarea de turnee de sah cu premii in bani. Bani vor provenii din colectarea de cotizatii si taxe de participare dar si din activitati economice in scopul autofinantarii. Ma intereseaza daca pot tine contabilitatea singur fara sa fiu contabil si fara sa platesc un contabil calificat (asa cum tin unele pfa-uri contabilitatea in partida simpla). Intrebarea este daca conform prevederilor din anexa 2 a OMFP_3103_2017 contabiltatea in partida simpla se poate tine numai pentru unitati de cult si asociatii sa proprietari, sau se poate tine pentru orice ONG fara scop patrimonial in a caror act constitutiv se prevede asa se procedeze asa (art.2 din anexa 2), (...sau in fine este obligatoriu conform art 2, dar nu este posibil conform art 1 [ link extern ] )

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
tiberiu babet, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:43, 3 Decembrie 2019
La o asociatie nonprofit cu personalitate juridica se tine contabilitatea in partida dubla, veti depune anul declaratia 101 si bilantul care trebuie sa fie intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar cu care veti semna contract de prestari servicii contabile pentru cele cateva ore cat ii trebuie sa va faca treaba cu bilantul si el va da factura si chitanta. In rest puteti sa va tineti singur contabilitatea lunara daca va pricepeti.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
george-neagu, moderator
Multumesc
Nu se poate, asociatiile functionand cf. OG 26 / 2000 sunt toate obligate sa tina contabilitate in partida dubla. Dintre organizatiile non-profit sunt unele carora li se permite asa ceva, de ex. asociatiile de propietari sau cultele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate la ong-uri maciucadumitru maciucadumitru In ce conditii o fundatie nonprofit poate conduce contabilitatea in partida simpla ? (vezi toată discuția)
Contabilitate ong ARKzad ARKzad am inființat o asociație de pensionari în 2015.Contabilitatea am intocmit-o în partida simpla.ConformAnexei 2 la OM1969/2007 nu trebuie să întocmim ... (vezi toată discuția)
Contabilitate în partidă simplă sau dublă? misailescu misailescu Suntem un ONG care figurăm în Registrul unităților/entităților de cult. În ORDINUL nr. 1.969 din 9 noiembrie 2007 ( ... (vezi toată discuția)