avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract de munca la propria PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract de munca la propria PFA?

In anul 2000 o persoana care presta servicii cu forma de organizare PFA putea sa isi intocmeasca contract Individual de munca la acea perioada?As dori sa stiu de cand(daca) este posibil acest lucru si in baza carei legi?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:54, 7 Aprilie 2016
Adica eu PFA - cizmar sa-mi inchei mie CIM? sau
Daca eu pot sa inchei CIM cu un PFA?
Va rog sa explicitati. ;)
Ma refeream daca persoana care este PFA (ca organizare)poate sa isi incheie pentru propria persoana contract individual de munca si daca da de cand?
Nu vad utilitatea acestui contract. Pentru pensii se poate plati linistit (de fapt obligatoriu) pe baza venitului obtinut ca PFA, contributia la sanatate iar e obligatorie, impozit se plateste. Deci ai vechime la pensii, esti asigurat la sanatate.
Prin CIM apar alte minuni in plus, declaratii la finante, probabil trebuie facute analize angajare / anuale(fiind un contract de munca), + toate celelalte obligatii ce decurg dintr-un CIM.
Titularul pfa nu isi poate incheia si contract de munca la propriul pfa. Nu e ca la srl.
Titularul unui PFA nu poate sa-si incheie cu el, persoana fizica un CIM, deoarece PFA este o forma de exercitare a unei profesii de catre o persoana fizica, avand un singur patrimoniu, daca nu este constituit un patrimoniu de afectatiune, conform legii. Astfel, nu pot sa iau din buzunarul stang si sa pun in buzunarul drept deoarece PFA nu are personalitate juridica. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat la intrep.individuala marial marial am o intrep.individuala pe numele meu,pot sa ma angajez cu cim la ii? (vezi toată discuția)
Pot sa ma angajez la un pfa? ciupop ciupop Buna ziua, Sunt inginer de profesie ,lucrez cu carte de munca si as vrea sa ma angajez in paralel,ca secretara,2-4 ore pe zi , la un PFA .Ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Ce poate si ce nu poate o p.f.a. Magda Staicu Magda Staicu Am vazut ca recent a aparut og 46/2011 de modificare a og 44/2008 ; prin urmare o PFA va putea angaja terte persoane , cu cim, prin modificarea art 17 din og ... (vezi toată discuția)