avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Alegerea presedintelui interimar
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Alegerea presedintelui interimar

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: alegerea unui presedinte interimar al unei asociatii (ONG) presupune modificarea actului constitutiv? sau actul constitutiv se va modifica doar atunci cand se va stabili un presedinte permanent?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:30, 9 Aprilie 2016
Alegerea persoanei care sa ocupe aceasta functie ca interimar va fi facuta in comitetul de conducere si tot atunci se stabileste si detaliile convocarii adunarii generale de alegri si procedura de depunere a candidaturilor. Numai dupa intrunirea adunarii generale si alegerea noului presedinte, se vor depune actele la judecatorie.
Va multumesc.

Depinde daca si ce prevede Statutul Dvs. legat de o asemenea functie sau rol. Daca nu prevede nimic, nu se alege asa ceva, ramane functia vacanta pena la sedinta AG si atributiile sunt exercitate de alt membru CD prestabilit conform Statutului sau desemnat de CD, cum se facea si in perioade in care presedintele nu era disponibil. Problematic este la ONG care au omis sa isi reglmenteze prin Statut exercitarea atributiilor presedintelui in caza de absenta / indisponibilitate sau vacanta a functiei - in acest caz Consiliul Director ca organ de reprezentare prevazut de OG 26 / 2000 decide, insa pot fi probleme practice ex. la banca, daca nu e text statutar expres pentru asa o desemnare... deci se recomanda cat mai repede AG de alegeri daca statutul nu a reglementat ocuparea provizorie a unei asemenea functii vacante sau exercitarea ei de catre alt membru CD

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info activitate ong bogdan_horea2002 bogdan_horea2002 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarele spete : - Presedintele ONG-ul a decedat , ir acum trebuie depus bilantul. Drept de semnatura pe cont mai are un ... (vezi toată discuția)
Demisia presedintelui unui ong catre cine se adreseaza? mariabad mariabad Buna ziua, Demisia presedintelui unui ONG catre cine se adreseaza? Catre adunarea generala a ONG-ului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de membru asociatie non profit ramonamarcu ramonamarcu Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii non-profit si as vrea sa stiu cum as putea sa renunt cu totul la a face parte din componenta asociatiei. (vezi toată discuția)