avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Demisia presedintelui unui ONG catre cine se adreseaza?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Demisia presedintelui unui ONG catre cine se adreseaza?

Buna ziua,
Demisia presedintelui unui ONG catre cine se adreseaza? Catre adunarea generala a ONG-ului? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:49, 20 Septembrie 2022
Catre comitetul de conducere care trebuie sa desemneze prin vot, dintre membrii acestuia, un presedinte interimar (de obicei vicepresedintele dar nu e obligatoriu pe el) pana la data cea mai apropiata posibila de convocare si tinere a adunarii generale de alegeri.
catre Consiliul Director. Care va convoca Adunarea Generala pentru a alege alt presedinte. Pana la alegerea altuia, atributiile se exercita de catre membrul Consiliului Director prevazut in Statut pentru asemenea situatii, sau, daca statutul a omis sa precizeze, de catre un membru CD desemnat de chiar CD....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea presedintelui interimar VioletaNed VioletaNed Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: alegerea unui presedinte interimar al unei asociatii (ONG) presupune modificarea actului ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de membru asociatie non profit ramonamarcu ramonamarcu Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii non-profit si as vrea sa stiu cum as putea sa renunt cu totul la a face parte din componenta asociatiei. (vezi toată discuția)
Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)