avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

Intrebarea mea este urmatoarea; In perioada 2008-2011, mai exact 1octombrie 2008-30 septembrie 2011 am fost inscris la un program de doctorat, zi, cu bursa. In perioada 1 octombrie 2008-1 ianuarie 2010 am fost angajat si cu un contract de munca pe durata nedeterminata. As vrea sa stiu, daca perioada 1 ianuarie 2010-30 septembrie 2011 in care nu am fost angajat cu carte de munca, dar am fost doctorand in cadrul scolii doctorale( am avut acest statut) este considerata vechime in munca/ Conform legii perioada de 14 luni din totalul celor 36 in care am avut contractul de munca este clar, ca nu va fi luata in calcul drept vechime in munca, pentru stabilirea pensiei pt. limita de varsta. Pe mine ma intereseaza partea cealalta in care nu am avut cartea de munca adica restul de 22 luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 6 Aprilie 2016
Vi se aplica prevederile din H.G. nr. 567 din 15 iunie 2005, in vigoare in perioada respectiva,
privind organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de doctorat :

Art.23.
(3) După susţinerea tezei de doctorat, I.O.S.U.D. (Instituţia organizatoare de studii universitare de doctorat) eliberează o adeverinţă care atestă că perioada în care doctorandul a urmat studiile universitare de doctorat în forma de învăţământ cu frecvenţă constituie vechime în muncă.

Dupa 01.01.2011, potrivit Legii nr.1/2011, pe parcursul desfasurarii studiilor universitare de doctorat, studentul-doctorand beneficiaza de recunoasterea vechimii in munca si specialitate si de asistenta medicala gratuita, fara plata contributiilor la asigurarile sociale de stat, la asigurarile pentru somaj, la asigurarile sociale de sanatate si pentru accidente de munca si boli profesionale.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doctorat - vechime in munca la pensie? sabyella sabyella Buna ziua, As avea si eu o intrebare: daca studiile de doctorat nu se finalizeaza cu sustinerea tezei de doctorat, dar in cei 4 ani de stagiu facuti ... (vezi toată discuția)
Doctorat-vechime in specialitatea studiilor Florentina_Z Florentina_Z Buna ziua. As dori sa stiu daca cei trei ani de doctorat se considera vechime in specialitatea studiilor. Mentionez ca am fost doctorand in cadrul programului ... (vezi toată discuția)
Doctoratul la zi este considerat ca experienta in campul muncii?? iulaina iulaina Daca o persoana este doctorand la zi se considera forma de angajare? Din cate stiu nu exista posibilitatea cartii de munca in perioada doctoratului la zi (asta ... (vezi toată discuția)