avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare adeverinta

La fianlizarea stagiului pt un biolog ,s-a eliberat adeverinta pt finalizarea stagiului....ITM-ul tebuie sa puna viza pt a fi valabila la ORDINUL BIOCHIMISTILOR, BIOLOGILOR SI CHIMISTILOR IN SISTEMUL SANITAR,dar cei de la ITM nu vor sa vizeze adeverinta pt ca nu s-a numit "CERTIFICAT "
Este o diferenta intre adeverinta si certificat ?
Cel mai recent răspuns: gluten , utilizator 12:28, 7 Aprilie 2016
Doar titulatura ...

Codul Muncii , art.31 alin.5 teza a II-a : La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.

Legea nr.335/2013
Art. 14
(1) Referatul comisiei de evaluare pentru perioada de stagiu se aduce la cunostinta stagiarului la data completarii sale de catre comisia de evaluare.
(2) Promovarea evaluarii se finalizeaza cu un certificat semnat de angajator. In acest caz, perioada de stagiu constituie vechime in specialitate.
......
Daca CERTIFICAT= ADEVERINTA ,de ce ITM-ul nu vrea sa vizeze ADEVERINTA?!
Multumesc!
Despre ce ITM este vorba?

Prin certificat se înţelege documentul prin care se confirmă exactitatea sau realitatea unui fapt ori se atestă o anumită calitate în vederea valorificării anumitor drepturi de către persoana care solicită eliberarea acestuia.

Prin adeverinţă se înţelege documentul prin care se atestă un drept sau un fapt.
Definitii date de OG 33/2002.
ITM Maramures

O istitutie de stat -bugetara ,poate elibera certificat ?!
Potrivit OG 33/2002, o institutie publica poate elibera un certificat.

Alte discuții în legătură

Autorizație liberă practica Mădălina Ionela Mădălina Ionela Buna!! Am absolvit anul trecut Facultatea de Biologie in cadrul Universității din Bucuresti si as dori sa profesez in domeniu doar ca nu imi este clar ce-s ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare adeverinta vechime de la itm barbone_2006 barbone_2006 buna ziua. am fost azi la ITM Constanta sa solicit ,in vederea depunerii dosarului de somaj, o adeverinta de vechime in munca pt ca nu am avut carnet de munca. ... (vezi toată discuția)
Legea 335/2013 legea stagiarului mickymicky mickymicky http://www.anofm.ro/files/LEGEA%20Nr.335.pdf As vrea si eu o solutie pentru obtinerea acelui certificat de finalizare a stagiului in conditiile in care lucrez ... (vezi toată discuția)