avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Diferenta plata RCA pentru date eronate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Diferenta plata RCA pentru date eronate

Buna ziua,
Numele meu este Bogdan si detin o firma de transport persoane.
In perioada ianuarie - februarie, am facut 4 polite RCA la 4 microbuze transport persoane. Mentionez faptul ce acestea au toate 20 locuri.
Fata de anul precedent, pretul la RCA s-a triplat. De la 1500-2000RON pe an, preturile erau de 5000-6000RON pe an.
Am incercat diferite companii, dar nici o reusita.
Ulterior, am facut online aceste polite, trecand la numarul de locuri la toate cele 4 microbuze 17 locuri, iar suma a fost intre 2000-2500RON de masina.
Dupa 3 luni, am fost sunat de acest broker online ca trebuie sa achit o diferenta de 14000RON reprezentand diferenta de polita deoarece datele au fost completate eronat si cu corespund cu cartea de identitate a autovehiculului.

Ce se poate anula daca nu platesc aceasta diferenta?

Mentionez faptul ca de la momentul emiterii, nu am avut nici o dauna pe aceste microbuze.
Cu stima, Bogdan
Cel mai recent răspuns: bogdan2005 , utilizator 10:08, 7 Aprilie 2016
Multumesc inca o data celor care au avut amabilitatea sa raspunda.
Diferenta de 14000RON mi se pare mult prea mare si e destul de greu de acoperit pentru mine in momentul de fata.
PT - laleaua neagra - politele sunt intrate in vigoare din luna ianuarie-februarie la cele 4 microbuze.
Ideea este ca e mult mai convenabil pentru mine ca aceste RCA-uri sa fie anulate si sa nu mai platesc nici o diferenta. In momentul de fata nu lucrez cu aceste microbuze.
Initial, asa m-am gandit, ca in cazul in care nu platesc, mi se trimite notificare de anulare a politelor.
Dar cei de pe acest site insista cu telefoane si cu amenintari, si chiar mi se pare destul de ciudat sa fiu amenintat, din moment ce ei si-au luat comisionul frumos de pe urma acestor polite.
Doream sa stiu concret riscurile la care expun compania in situatia in care nu platesc diferentele cerute de brokerul online.

Se pare ca nemultumirea dv este ca brokerul a incasat comisioane din politele dv, Gresit, brokerul trebuie sa plateasca pt dv .diferenta de 14.000 lei.......Activitatea unui broker este legala ,inclusiv aceea de a incasa comision pentru activitatea pe care o desfasoara.Ce se poate intampla daca nu platiti? exact asa cum va spuea si Cioan, puteti fi acuzat de fals cu consecinte penale.
multumesc inca o data pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca emag sity insurance, eroare la inregistrare adrianbc adrianbc am facut o asigurarte la emag sambata seara ,am avut ghinion sa mearga aplicatia greu.am accesat polita precompletata sila localitate am omis sa verific si s-a ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nepynepy nepynepy as dori sa stiu ce se intampla daca am produs un accident rutier din vina mea iar firma mea de asigurari nu vrea sa despagubeasca ? (vezi toată discuția)
Anulare polita rca rmatei rmatei Am facut o greseala si am cerut unui broker de asigurari eliberarea unei polite RCA pentru un camion luat in leasing. Firma de leasing m-a instiintat apoi ca ... (vezi toată discuția)