avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrari auto in zona rezidentiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrari auto in zona rezidentiala

Buna ziua,

Locuiesc in mediu rural intr-o zona rezidentiala, sunt numai case de locuit in jur. De curand am aflat ca vecinul meu si-a inchiriat casa si terenul unei terte persoane care intentioneaza sa faca acolo dezmembrari auto, lucru care mie nu imi convine. Intrebarea mea este daca este permis asa ceva adica sa se desfasoare activitate de dezmembrari auto in mijlocul caselor cum ar veni. Mie nu imi convine ca chiar in fata casei mele sa existe dezmembrari auto cu tot ce presupune aceasta activitate. Nu ar trebui si acordul vecinilor? Chiriasul sustine ca primaria din localitate este de acord dar eu nu stiu in ce fel este de acord.
Pot face ceva in acest sens, ma pot opune in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: utilizator32 , utilizator 19:56, 6 Aprilie 2016
Firma care va desfasura aceasta activitate are nevoie de Certificat de urbanism pentru construirea cel putin a unei hale, care vizeaza obligatoriu si obtinerea acordului notarial al vecinilor, pe langa avize, acorduri de la diverse institutii si autoritati etc.
Daca nu va construi nimic, ci activitatea se va desfasura doar pe terenul casei vecinului, atunci puteti merge la O.R.C. si sa solicitati sa va comunice daca firma are toate avizele obligatorii si acordurile necesare pentru desfasurarea activitatii. Printre acelea trebuie sa se regaseasca si acordul vecinilor (atat in ceea ce priveste noxele cat si in ceea ce priveste zgomotul). ;)
Multumesc pentru raspuns.
Eu sunt gard in gard cu proprietatea respectiva si nu sunt de acord deci in mod clar nu va avea acordul meu in scris. Celalalt vecin, din partea cealalta nu este de acord nici el.
Ma intrebam daca nu are nevoie din start de acordul vecinilor astfel incat sa nici nu inceapa activitatea, ca dupa ce incepe nu stiu daca mai pot face ceva.
Ar fi posibil ca in certificatul de urbanism sa fie permisa o astfel de activitate in mijlocul caselor de locuit?
Si daca la O.R.C imi va spune ca nu are toate avizele? Probabil va lua vreo amenda si va functiona mai departe tot acolo, pentru mine nu s-ar schimba nimic.
Stiu ca de ex la infiintarea firmelor cu sediul in apartament trebuie neaparat acordul vecinilor, adica nu se poate inmatricula firma fara acordul vecinilor. In cazul de fata firma respectiva va trebui sa-si stabileasca la adresa respectiva cel putin punct de lucru cu obiectul de activitate respectiv, oare nu se cere si in cazul acesta acordul vecinilor?
Eu nu inteleg cum Primaria ar putea fi de acord cu asa ceva? Nu exista ceva reguli legate de zonele de locuit? Adica poate sa faca oricine orice fel de activitate?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
utilizator32, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este suprafata min. pt. constructia unei case??? viorko viorko Va salut pe toti cei de pe forum! Am o problema si nu stiu cum sa fac. Am un teren intravilan cu o supraf. de 128 mp, cu deschiderea la strada de 7m. Ca sa-mi ... (vezi toată discuția)
Avizele obtinute pentru constructia unei case sunt valabile si pentru activitatea pe care urmeaza sa o desfasor? deea8_8 deea8_8 Buna ziua! Doresc sa construiesc o casa de locuit cu spatiu comercial iar in certificatul de urbanism mi s-au cerut toate acordurile si avizele, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie, acordul vecinilor Danut1111 Danut1111 Buna seara, detin un teren de 1000mp cu o deschidere de 10m cu adancime de 100m, din care primii 500mp sunt intravilan si restul extravilan. Doresc sa imi ... (vezi toată discuția)