avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare hotarare judecatoreasca - vacanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare hotarare judecatoreasca - vacanta minorului la parintele nerezident

buna
am si eu o intrebare,poate este cineva care ma poate lamuri.de curand am avut un proces cu fosta sotie pentru schimbarea programului si locului de vizitare a minorului (a fetitei de 12 ani).mai concret am cerut instantei sa pot sa iau fetita pe timpul programului de vizitare aici in suedia unde locuiesc eu.cand am divortat eram amandoi in tara si nu se impunea o asemenea ''corectare''.instanta,dupa ce a audiat si fetita,a hotarat de fapt acelasi program de vizitare cu modificarea ca mi s-a dat dreptul sa iau fetita aici la mine.fetita a spus ca vrea sa vina,ceea ce este consemnat si in hotarare (si a spus-o clar si judecatorul in sala cand avocatul fostei incepuse sa bata campii si sa invoce binele si interesul copilului...etc).deci pot sa o iau in suedia o luna in vacanta de vara (iulie mai exact),o data la doi ani in vacanta de iarna si de primavara.pana aici totul ok numai ca fosta refuza pur si simplu sa respecte hotararea.inca nu a venit timpul sa iau copilul dar deja mi-a spus clar ca fetita are alt program,ca nu vrea sa vina aici si ca tot procesul a fost unul de rahat.ba mai mult sustine ca judecatorul a mintit si ca fetita cand a fost audiata nu a spus asa ceva.probabil spune toate astea ca sa imi incerce rabdarea.numai ca aici intervine ''preventia'' si as vrea sa stiu ce as putea face eu daca ea chiar nu va respecta hotararea si fetita nu va fi a domiciliul ei din tara(pe care fosta l-a declarat la procesul de divort si nu l-a mai schimbat)atunci cand trebuie sa o iau?
trebuie sa precizez ca si ea e plecata in italia.o alta intrebare ar fi daca,de exemplu ea nu vine cu fetita in tara,pot sa merg in italia sa o iau?ma gandesc daca face asa ceva sa merg in italia la politie cu hotararea judecatoreasca,daca refuza sa mi-o dea,si sa o iau de acolo.este posibil sa procedez asa?in romania eu stiu ca asa se face in cazul in care parintele care are tutela refuza respectarea legii.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: matrix77 , utilizator 15:48, 10 Aprilie 2016
dupa logica dumitale d-na utilizator ar insemna ca orice om care are de respectat o sentinta data in romania dupa ce iese din tara poate sa isi bage linistit picioarele in tot ce spune justitia romana.adica eu as putea sa nu ii mai platesc pensia alimentara linistit.cu toate astea daca se face o plangere penala impotriva mea pentru neplata pensiei sunt urmarit si daca ma duc si in tanzania.asa ca teoria dumitale cade.nu cred ca e indicat sa ne credem mai atotstiutori decat judecatorii care dau aceste sentinte decat daca nu cumva avem legaturi cu victima.multumesc pentru buna intentie dar mai cerceteaza legile si mai vorbim dupa.iar daca,prin absurd (desi nu e imposibil) aveti legaturi cu respectiva fosta sotie (mi s-a mai intamplat chiar pe acest forum) va rog sa va abtineti de la a mai face astfel de comentarii.daca sunteti o persoana aflata in aceeasi situatie ca si ea iar gresiti si va sfatuiesc sa va documentati mai bine.
vacanta placuta si dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarare judecatoreasca privind programul de vizitare al minorului matrix77 matrix77 buna ziua Am mai postat cateva intrebari de-a lungul ultimilor 3 ani legat de aceeasi problema doar ca erau alte circumstante.Acum revin cu o alta intrebare ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea datei vizitarii copilului prevazuta in hotararea judecatoreasca mugurel77 mugurel77 am si eu o intrebare...conform hotararii judecatoresti trebuie sa iau fetita la inceputul lunii iulie pentru o luna.problema e ca eu nu sunt in tara si nu ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei alimentare si schimbarea programului de vizita mia2012 mia2012 Buna seara! Dragi utilizatori si avocatii,va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia de fata: -in urma divortului,fetita mi-a fost ... (vezi toată discuția)