Sunt divortata de comun acord,din 2011,fostul sot,lucrand pe Tir . Atunci am vrut sa renunt cat mai repede la casatorie si a ramas sa imi dea pensie alimentara, 200 lei si sa cumpere periodic haine si ce mai avea nevoie copilul. Din noiembrie, anul trecut,este plecat in Anglia si asi dorii sa il pot sa in judecata pt pensie alimentara,din cauza ca uita foarte mult sa imi trimita copilului bani si am nevoie foarte mare de ei,deoarece copilul meu,in decembrie,a.t. a facut accident vascular cerebral ischemic si am stat doua luni prin spitale,iar acum avem tratament acasa ,plus ca mergem la logoped si psiholog foarte mult,unde platesc fiecare sedinta....Din pacate nu cunosc adresa lui de acolo si nu stiu cum pot face rost de ea.... Daca ma puteti ajuta cumva.... va multumesc foarte mult
Pentru neplata pensiei de intretinere a minorului, timp de 3 luni, cu rea vointa, aveti posibilitatea formularii unei plangeri penale impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
In ceea ce priveste majorarea pensiei de intretinere, trebuie sa formulati o actiune in instanta.