avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare proprietate dupa executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare proprietate dupa executare

Buna ziua,

As avea nevoie de ajutor pt. urmatoarea situatie va rog.

Am un teren pentru care am obtinut in urma unui proces o decizie definitiva de eliberare (vecinii intrasera pe el si mutasera hotarul).

Executorul a venit si a relizat executarea, totul ok.

Pana am obtinut eu autorizatia de constructie (casa + gard), vecinii au reintrat si au "setat" ei de la sine putere alt hotar decat prevede decizia judecatoreasca (ocupa mai putin spatiu decat la cererea initiala de chemare in judecata, insa tot sunt intrati pe proprietatea mea).

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac in mod legal? Iar trebuie sa deschid un proces in instanta?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: mihai03 , utilizator 18:59, 13 Aprilie 2016
Recomandarea mea, Acelasi executor, dar gardul vecinului sa fie daramat imediat cu executorul de fata si sa fixati "stalpii" la noul gard dvs.
In aceeasi situatie sunt si eu, si nu am rezolvat nimic de 10 ani. Vecinul acuma ma tine numai in procese civile, notel mele inaintate catre tRibunal precum, ca vecinul obstructioneaza punerea in aplicare a unei sentinte judecatoresti au fost respinse de catre domnii procurori pe motivul ca " Acesta din urma a fost odata condamnat si nu poate fi condamnat de doua ori pentru aceeasi fapta"
legalservnet, ghitaciobanu, mihai03: Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

mihai03: imi pare rau sa aud ca sunt aceleasi probleme. in mod normal ar trebui sa castigati in instanta din nou. in ce faza sunteti?
vecinul a inaintat o nou actiune civila. De data asta pentru granituire, si cere ca instanta sa anuleze documentele mele de pina acuma. - motivul nu sunt valabile. Astept noul termen - din cel deal treilea proces. Primele doua au fost favorabile mie, si incerc sa mai fac rost de un document, pina acuma nu sa cerut. Anexa 24 a bunicilor mei. Instanta a afirmat ca sentintele, procesele verbale de punere in posesie,c-v in urma caruia am fost pus in posesie in 1995 conform Legii fondului funciar 18/1991 nu sunt suficiente !!

Ce ma doare cel mai tare ca este vorba despre calea de acces pe care vecinul a modificato cu 50 cm. O portiune din calea de acces masoara doar 2.80 mtr. La punerea in posesie masura 3.80 mtr.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de acces-drum servitute mihai03 mihai03 Va rog poate sa imi spuna si mie cineva ce inseamna termenii\" Cumparatorul are drept de iesire la sosea prin pamantul meu al vanzatorului\" Citat dintr-un c-v ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie mihai03 mihai03 Buna dimineata. Va deranjez cu urmatoarea problema. In anul 1995 am fost pus in posesie a unei suprafete de 1100 m2, in baza unui act de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Urgent - ajutor elena87 elena87 Buna ziua zilele trecute am primit o somatie si un proces verbal de cheltuieli de executareunde apar sume fabuloase - la o sulta de 10.000 lei - onorariu si ... (vezi toată discuția)