avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... verificare dosar pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

verificare dosar pe rol

Buna seara. Am o nelamurire. In iunie anul trecut am vorbit cu un avocat si am platit taxa de 150 lei pt deschidere proces contestatie decizie medicala. Toate bune si frumoase, am mai intrebat avocatul de dosar, mi a spus ca e pe rol, in septembrie - octombrie mi a spus ca nu s-a aprobat contestatia, in ianuarie am intrebat-o de ce nu am primit nici o citatie nimic de la tribunal si mi a spus ca a facut iar recurs. ok, problema e ca am cautat pe site-ul tribunalului si nu apare nici un dosar cu numele sotului caci el e persoana in cauza. Am cautat si dosarele avocatului respectiv si apar alte dosare dar nici unul de contestatie. Ma intreb de ce nu am primit nici o citatie, nici un raspuns sau macar un numar de dosar? Nu cumva avocatul nu a deschis procesul sau chiar asa mult dureaza pana sa primim vreo instiintare ceva?.
Cel mai recent răspuns: valy_gaby94 , utilizator 20:18, 19 Aprilie 2016
tgeorgescu a scris:

150 RON e o consultatie pentru cazuri simple, adica va explica ce s-ar putea face in general intr-un astfel de caz si ce ar putea face el in mod personal daca il platiti pentru asta in continuare. Ca sa va faca proces + recurs trebuia sa-i fi platit bani seriosi.

Nu ca tin sa va contrazic, dar exista asistenta din oficiu si extrajudiciara. Eu am angajat peste 5 astfel de avocati care intr-adevar, n-au facut nimic util dupa stiinta mea :D
atunci mi ar fi spus ce trebuie facut dar mi a cerut actele(copii) chiar si dupa ce am lasat o parte din ele, a mai primit si altele. putea sa ceara clar si o suma de bani macar. ce rost avea sa-mi spuna ca a facut iar recurs pe cand putea sa spuna clar...nu ai venit cu suma de... nu am deschis proces sau altceva . nu ar fi fost corect?
Povestea este confuza: mai intai lamuriti-va bine daca respectivul era avocat, daca l-ati angajat pentru a face proces + recurs, daca a fost platit pentru proces + recurs, daca a depus eforturi pentru a face proces + recurs. Daca aceste lucruri nu va sunt clare, nici noi nu va putem raspunde corect.
Am fost la avocat, am spus ca doresc sa fac contestatie la decizia medicala.A vazut actele, a spus ca totusi am avea castig de cauza deoarece sunt trecute doar 2 diagnostic-uri pe decizie fara a fi luate in considerare celelalte. Am specificat ca daca considera ca nu am sanse nu are rost sa deschid proces. Mi a cerut actele, urmand sa duc dupa examenul rmn si acesata, si mi a cerut doar 150 lei taxele de timbru si de deschidere. Chiar am intrebat daca astept ceva citatii sau cum voi sti ce va face. Mi-a spus ca am sa primesc acasa citatia. Cand am intrebat la cat ma ajunge toate acestea a spus ca vedem la sfarsit. La sfarsitul lui septembrie, m am intalnit cu dumneaei (e avocata) si mi a spus ca nu s-a rezolvat nimic. Prea mult nu a stat de vorba ca se grabea. Ok, asta e. Chiar asa am spus. In ianuarie, am trecut pe la ea sa o intreb de ce totusi nu am primit nici o hotarare, in acest timp si mi a spus chiar inainte sa termin eu intrebarea, ca a facut iar recurs. Cand am intrebat de ce nu am primit absolut nimic , nici o citatie sau vreo instiintare mi a zis sa astept. Cineva mi-a sugerat sa caut pe site-ul tribunalului datele despre proces, dar nu am gasit nimic si de aceea am intrebat aici cum pot afla ceva despre dosar. Specific, e un avocat (o avocata) cu reusite, inca nu mi a cerut nici un ban deci nu pot sa merg sa o intreb asa direct. Nu stiu. Atunci a spus ca plata se va face la urma deci...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - proces deschis? UTILIZ UTILIZ Buna, Sotia mea a intentat divort si a spus ca e proces deschis. Ce inseamna asta? La ce se refera? Inca nu am ajuns la tribunal sa vad pe ce motiv a ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rebeca27 rebeca27 Buna ziua as dori si eu niste informatii in legatura cu iesirea din indiviziune.Am depus dosarul de iesire din indiviziune la avocata mea in luna iulie 2014 ea ... (vezi toată discuția)
Incarcare factura acet Tudor! Tudor! Buna ziua, Avem un proces cu Acet Radauti din cauza unei facturi incarcate foarte mult, cu vreo 70 mc. Caminul lor a fost inundat in vara anului trecut si ... (vezi toată discuția)