avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de acces catre casa si constructia lui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de acces catre casa si constructia lui

Buna ziua ,

Sunt proprietarul unei case dintr-un sat din sud-estul tarii. Am acest teren cu o suprafata de 600 mostenire de la familie. Terenul este situat la marginea satului, in spatele (Nord) lui avand un drum agricol care este foarte rau pe timp ploios si destul de departe de drumul principal ( asfaltat ), in fata (Est) casei este o aleea pietonala destul de larga , in spatele (Vest) casei este o proprietate iar in partea de Sud a casei este o proprietate a unui var de gradul 1. Accesul catre casa l-am avut si il am si acum prin curtea acestui var in urma unei intelegeri verbale. Varul meu si-a inchiriat constructia unui mic intreprinzator si de aceea nu stiu cat timp voi mai avea acces pe acolo. Eu am facut o cerere la primaria de care apartinem sa-mi dea voie sa amenajez acea alee pietonala pe propria mea cheltuiala dar nimeni nu mi-a dat un raspuns . Tot ce am cerut a fost o simpla autorizatie .
Intrebarile mele ; 1). Crede-ti ca pot obtine aceasta autorizatie ? 2). Daca fac acest drum in lungime de vreo 80m fara autorizarea primariei , pot primi sanctiuni ? Cui ma pot adresa in afara de primarie ?
Mentionez ca aleea este pe domeniul public al satului si este plina cu tufe de macesi , eu as dori sa o curat sa bag o teava de drenaj si sa o pietruiesc pentru a avea acces cu un autoturism .

Va multumesc pentru antentia acordata si va astept cat mai repede posibil cu sugestii sau solutii !

Succes in tot ce vreti sa realizati !
Cel mai recent răspuns: ionghe70 , utilizator 11:41, 16 Aprilie 2016
Raspunsul vizeaza doua componente
1) trebuie vazut daca este cazul unui drept de servitute in speta dvs., daca s-a nascut, care-i situatia juridica, etc, cu privire la fondul dvs. si cel al varului.
2) nu cred ca puteti obtine dvs. autorizatie de amenajare drum public (stiu este absurd, dar asta-i Romania) si nu cred ca este cazul sa faceti ceva fara autorizatie, poate daca va cunoasteti cu primarul sa va lase sa puneti acolo 2-3 masini de piatra. In schimb Primaria este obligata sa va asigure accesul in curte/locuinta (stiu este un deziderat stupid in Romania). Cu alte cuvinte depinde mult de situatia concreta de la fata locului.
Va multumesc pentru promptitudine ! In principiu s-a rezolvat , am primit acordul primarului ( verbal , ce-i drept ) sa pot amenaja drumul . Cred ca nu o sa am probleme pe viitor . O zi buna si succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alee acces costinnet costinnet Buna ziua! Ca sa ajung acasa, folosesc o alee de acces care ma deserveste pe mine si inca 2 proprietari, toti locuind la capatul acestei alei. In stanga si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! primaria din sat s-a hotarat sa asfalteze. toate bune ... Corina_1720 Corina_1720 Buna ziua! Primaria din sat s-a hotarat sa asfalteze. Toate bune si frumoase doar ca in ultimii 30 ani ei au tot venit cu masini de pietris si au inaltat ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a repara drumul de acces dupa interventii consong consong Buna ziua, Compania furnizoare de apa din oras a efectuat recent interventii pe trotuarul din fata casei mele. Aceasta interventie a fost anuntat ca va dura ... (vezi toată discuția)