avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Termoizolare- aviz ISU
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Termoizolare- aviz ISU

Conform legislatiei in vigoare termoizolarile fatadelor de blocuri sunt exceptate de obligativitatea avizului ISU in baza unui ordin de ministru.
Totusi, in calitate de proprietar pot obligat sa accept riscul de incendiu hotarat printr-un vot al unei majoritati ? In calitate de proprietar pot solicita ISU acel aviz ?
Ma poate lamuri cineva din domeniu de ce sunt obligat sa accept o solutie constructiva dovedita proasta ? A se vedea incendiile de la turnul de la Armeneasca, hotelul lui Negoita, blocul din Tg.Mures,aeroportul din Dusseldorf etc....
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:59, 11 Aprilie 2016
Puteti solicita avizul ISU pentru izolarea intregii locatii si probabil veti primi raspuns ca astfel de lucrari nu au nevoie de aviz ISU invocandu-se ordinul de care amintiti.
Cred ca este mai util sa cautati un proiectant de ctii, autorizat de catre ISU, care, eventual, sa dea o alta solutie de termoizolare a blocului, in concordanta cu normele europene, de utilizare pentru termoizolare a unor materiale rezistente la foc.
Este stiut faptul ca polistirenul expandat utilizat la izolarea blocurilor de care amintiti, arde emana fum toxic.
De acord, dar nu se poate.Solutia constructiva este impusa de primarie in maretul program de reabilitare termice.
Chiar nu exista nicio solutie sa ma impotrivesc,in calitate de proprietar, riscului de incendiu ?
Legea 10/1995 privind calitatea in constructii impune la art.5 lit.c "siguranta la foc" ca cerinta obligatorie pentru orice constructie. Inteleg ca avizul nu este obligatoriu, dar daca il cer ,nu sunt obligati sa raspunda afirmativ/negativ ?
Daca solicitati avizul ISU in scris veti primi raspuns tot in scris.
Este posibil ca primarie sa detina deja un document legat de solutia de reabilitare termica aleasa prin proiect.
In urma cercetarii evenimentelor produse, de care amintiti, in cadrul IGSU s-au intocmit cu siguranta niste documente, care, daca s-a constatat drept cauza a incendiilor, calitatea materialului de izolare utilizat, solutia respectiva de reabilitare termica sa nu mai fie agreata de catre institutie.
In urma cererii dvs. de aviz ISU pentru intreaga locatie, la fata locului poate sa se deplaseze un inspector din cadrul institutiei pentru verificari la fata locului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)
Cine este responsabil cu su intr-o locatie inchiriata? larisalaly larisalaly O societate comerciala(cu 45 de salariati) isi desfasoara activitatea intr-o cladire inchiriata de la alta societate-proprietar al cladirii, Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)