avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Vizite medicale periodice
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Vizite medicale periodice

Angajatorul are obligatia de a asigura vizitele medicale periodice. de unde rezulta obligativitatea angajatului sa le efectueze?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:48, 11 Aprilie 2016
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art.20 Examenul medical periodic se efectueaza obligatoriu tuturor lucratorilor.
-art.39 Lucratorul este obligat sa se prezinte la examenele medicale de supraveghere a sanatatii la locul de munca, conform planificarii efectuate de catre medicul de medicina muncii cu acordul angajatorului.
Pentru neprezentarea la examinarea medicala periodica, in ROI al firmei se prevad sanctiunile administrative, mentionate in Codul muncii.
Si in Legea 319/2006 legea securitatii si sanatatii in munca

Art. 13 In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au urmatoarele obligatii:
lit. j) sa angajeze numai persoane care, in urma examenului medical si, dupa caz, a testarii psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de munca pe care urmeaza sa o execute si sa asigure controlul medical periodic si, dupa caz, controlul psihologic periodic, ulterior angajarii;
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2016
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii Nicoletapuricel Nicoletapuricel Buna ziua, societate cu un singur angajat care este si administratorul societății, angajatul trebuie sa facă medicina muncii anual? (vezi toată discuția)
Analize medicale pentru angajare suerteade suerteade buna ziua,am nevoie si eu de putin ajutor,deoarece,pana astazi nu m-am intalnit cu aceste probleme,trebuie sa imi fac angajarea la o farmacie naturita si nu ... (vezi toată discuția)
Certificat medical la angajare cata8 cata8 Buna ziua, La angajare mi se cere certificat medical. In conditiile actuale, pandemia , mai este necesar acest document? Va multumesc! (vezi toată discuția)