avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Clarificare obligație examen medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Clarificare obligație examen medicina muncii

Bună ziua!
Vă rog să îmi spuneți dacă medicina muncii este obligatorie la încadrarea în muncă ori trebuie sa fie făcută și periodic/ anual? Pentru instructori auto.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:49, 3 Octombrie 2025
La angajarea in munca si periodic este obligatorie examinarea medicala a tuturor lucratorilor, indiferent de meserie. Gasiti HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, aici: [ link extern ]
Art.13 lit. j) din Legea 319/2006
În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în munca şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
j) sa angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi, după caz, a testarii psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează sa o execute şi să asigure controlul medical periodic şi, după caz, controlul psihologic periodic, ulterior angajării;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizite medicale periodice cristianrus cristianrus Angajatorul are obligatia de a asigura vizitele medicale periodice. de unde rezulta obligativitatea angajatului sa le efectueze? (vezi toată discuția)
Medicina muncii Nicoletapuricel Nicoletapuricel Buna ziua, societate cu un singur angajat care este si administratorul societății, angajatul trebuie sa facă medicina muncii anual? (vezi toată discuția)
Analize medicale pentru angajare suerteade suerteade buna ziua,am nevoie si eu de putin ajutor,deoarece,pana astazi nu m-am intalnit cu aceste probleme,trebuie sa imi fac angajarea la o farmacie naturita si nu ... (vezi toată discuția)