avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept proprietate in baza cerificatului de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept proprietate in baza cerificatului de mostenitor

Buna ziua. In anul 2015 tatal meu a mostenit doua case cu terenurile aferente pe raza judetului Harghita, in certificat facandu-se referirea la acestea ca "proprietati extratabulare". Anul acesta am fost cu tatal meu la acelasi notar in vederea trecerii uneia dintre case cu terenul aferent in proprietatea mea prin donatie. Mi s-a raspuns ca nu se poate face nimic pana ce proprietatile nu sunt cadastrate, trecute in cartea funciara si intabulate. Am sunat la OCPI Harghita, iar dupa ce am fost pus sa sun dintr-o parte in alta mi s-a spus ca nu am cum sa inscriu proprietatile in carte funciara, sa le intabulez, cel putin nu fara actiune in instanta. Am discutat cu o persoana din conducerea OCPI Bacau, si mi s-a spus ca nu trebuie nici o actiune in instanta. Se depune documentatia de catre firma de cadastru iar in baza certificatului de mostenitor vom putea trece in carte funciara proprietatile, mi-a dat ca temei ord. 700/2014 si N.C.C. Am discutat cu doua firme de cadastru din M.Ciuc si mi-au zis la fel, si anume ca sunt slabe sanse sa reusesc cu aceste demersuri, chiar daca as intenta actiune in instanta. Cum e posibil ca intr-un judet sa se poata rezolva si in altul nu? Oare nu e aceiasi legislatie pentru toti?! Ce demersuri trebuie sa fac? E absurd sa mi se spuna ca nu post face nici un contract (donatie, vanzare-cumparare) in legatura cu aceste bunuri...doar testament. Si eu sunt functionar, dar asa ceva nu am mai pomenit. Sunt dispus sa merg pana la capat daca am dreptate. Va rog sa ma ajutati. Pot pune la dispozitie copie scanata dupa certificat daca e nevoie. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:28, 12 Aprilie 2016
alte acte de instrainare, in afara de testament, se fac in forma autentica......daca nu sunt intabulate, nu se pot face actele.....nu se poate identifica imobilul......totusi in baza ordinului mentionat de la Bacau...faceti documentatia si depuneti-o la OCPI daca se respinge va trebui motivat si dvs aveti calea de a ataca respingerea in instanta.
din pacate traim in Romania....si fiecare face cum il taie capul ....chiar si la capitolul lege.
Cei de la OCPI Harghita gresesc, depuneti documentatia la OCPI Harghita( certificat mostenitor tatal dvs, cadastru,)in baza acestor acte trebui sa intabuleze proprietatile extratabulare, daca refuza , faceti actiune la instanta de la locul situarii imobillelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie casa marcovicicatalina marcovicicatalina mama mea vrea sa imi faca mie fiica,unica mostenitoare, donatie casa avand certificatul de mostenitor.ce acte ii trebuiesc? (vezi toată discuția)
Procedura intabulare si cadastru casa veche Aleex123 Aleex123 Buna Ziua, am cateva intrebari legate despre intabulare si cadastru. Am pe cineva care are o casa batraneasca si vro 3000 de metri de pamant, In momentul ... (vezi toată discuția)
Exista obligatia de a intabula un imobil?in ce conditii este ... maiincolo maiincolo Exista obligatia de a intabula un imobil?In ce conditii este necesara/obligatorie intabularea? Dar dezbaterea succesiunii este obligatorie? (vezi toată discuția)