avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit microintreprindere 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit microintreprindere 2016

buna ziua !
am urmatoarea speta la societate: la 01.01.2016 aveam 3 salariati -1 salariat cu 8 ore/zi nedet., 2 salariati cu 4 ore/ zi cim determinat , in cursul lunii feb pleaca unul din salariatii cu 4 ore, la 01.03.2016 contractul de 4 ore/zi expira dar il prelungesc pe inca 6 luni cu 8 ore/zi astfel ca la sfarsitul trimestrului, la 31.03.2016, aveam 2 salariati cu 8 ore/zi unul cu cim nedeterminat iar unul cu cim determinat.
pot sa impozitez firma cu 1% sau trebuie cu 2% fiindca cel de-al doilea salariat are cim det pe 6 luni ....ma pus pe ganduri art 51 alin (6) din codul fiscal :
"(6) Pentru microintreprinderile care nu au niciun salariat sau au unul sau 2 salariati, in situatia in care numarul acestora se modifica, in scopul mentinerii/modificarii cotelor de impozitare prevazute la alin. (1), noii salariati trebuie angajati cu contract individual de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata pe o perioada de cel putin 12 luni."#-o#-o#-o

multumesc anticipat pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:53, 13 Aprilie 2016
Art,51 alin.(5) Cod fiscal :În cazul în care, în cursul anului fiscal, numărul de salariați se modifică, cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) se aplică în mod corespunzător, începând cu trimestrul în care s-a efectuat modificarea, potrivit legii. Pentru microîntreprinderile care au un salariat, respectiv 2 salariați și care aplică cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) lit. a) și b), al căror raport de muncă încetează, condiția referitoare la numărul de salariați se consideră îndeplinită dacă în cursul aceluiași trimestru sunt angajați noi salariați. Coroborand alin.(5) si (6)impozitul se calculeaza cu cota de 2 %.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul imp micro stela chelner stela chelner Buna ziua, La calculul impozitului pe micro. , contractul de munca pe perioada determinata este valabil ca si cel pe perioada nedetrminata? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Impozit micro turturea turturea Daca in 2 decembrie 2019 a plecat singurul salariat pe care l-am avut, in cat timp trebuie sa angajez un salariat pentru a plati in continuare un impozit de ... (vezi toată discuția)
Procent la impozitul microintreprindere florin444 florin444 Buna ziua,as dori sa stiu care este,din 2016,cota de impozitare pentru o microntreprindere cu o activitate de peste 3 ani,care are 9 angajati cu cim si norma ... (vezi toată discuția)