avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Procent la impozitul microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Procent la impozitul microintreprindere

Buna ziua,as dori sa stiu care este,din 2016,cota de impozitare pentru o microntreprindere cu o activitate de peste 3 ani,care are 9 angajati cu cim si norma intreaga si in contextul in care doar un(1) angajat este cu cim pe ND iar ceilalti sunt cu cim DD de 3 luni prelunginte prin acte aditionale(bineinteles,pana la limita legala,dupa care la cel putin 3 dintrei ei li se vor face in continuare cim pe ND),va multumesc.
Pt.situatia expusa de dvs.cota este de 1%.
Incadrarea se face in fiecare trimestru.
Va multumesc ptr.raspuns.
Buna ziua!
Am si eu cazul urmator: o microintreprindere are un salariat cu CIM perioada determinata (9 luni) care inceteaza la data de 21 iunie 2016. Pe primul trimestru din 2016 cota de impozitare a fost 2% iar pe trimestrul II se va trece la 3%?
Va multumesc!
Cod fiscal

(5) În cazul în care, în cursul anului fiscal, numărul de salariați se modifică, cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) se aplică în mod corespunzător, începând cu trimestrul în care s-a efectuat modificarea, potrivit legii. Pentru microîntreprinderile care au un salariat, respectiv 2 salariați și care aplică cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) lit. a) și b), al căror raport de muncă încetează, condiția referitoare la numărul de salariați se consideră îndeplinită dacă în cursul aceluiași trimestru sunt angajați noi salariați.

(6) Pentru microîntreprinderile care nu au niciun salariat sau au unul sau 2 salariați, în situația în care numărul acestora se modifică, în scopul menținerii/modificării cotelor de impozitare prevăzute la alin. (1), noii salariați trebuie angajați cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată pe o perioadă de cel puțin 12 luni.

In opinia mea 3% la trim.2
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2016
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere 2016 adi02ro adi02ro buna ziua ! am urmatoarea speta la societate: la 01.01.2016 aveam 3 salariati -1 salariat cu 8 ore/zi nedet., 2 salariati cu 4 ore/ zi cim determinat , in ... (vezi toată discuția)
Impozit micro turturea turturea Daca in 2 decembrie 2019 a plecat singurul salariat pe care l-am avut, in cat timp trebuie sa angajez un salariat pentru a plati in continuare un impozit de ... (vezi toată discuția)
Impozit de 1% sau 3% ? ionita nicolae ionita nicolae Cat platesc impozit daca am o microintreprindere cu un angajat fara norma intreaga? (1% sau3%) (vezi toată discuția)