avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere in locul parintelui.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere in locul parintelui.

O functionara de la o institutie publica a abuzat in exercitarea profesiei sale fata de unul dintre parintii mei. Parintele meu e bolnav, nu doreste ca acesta sa introduca plangere penala fata de functionara, deoarece stie ca urmeaza nervi si suparari prin procese, si nu isi doreste sa se imbolnaveasca mai rau.

Mi-am amintit ca vazusem scris ca conform art. 289 (7) Cod Proc. Pen. se poate face plangere si pentru sot sau parinti.
In cauza de fata, pot sa introduc eu plangerea penala in locul parintelui meu? Trebuie sa mergem la un notar public sa facem o procura prin care parintele sa declare ca ma insarcineaza pe mine sa fac plangere penala si sa intru in drepturile procesuale pe care acesta (parintele) le-ar fi efectuat daca nu ar fi fost bolnav?
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 10:56, 14 Aprilie 2016
Si ce rezolvati daca depuneti dvs plangerea? O poate semna tatal dvs si o poate depune prin posta, daca nu doreste sa se prezinte personal. Eu inteleg ca nu vrea sa se implice intr-un eventual proces, dar odata depusa plangerea, tatal dvs o sa fie chemat pentru audiere in fata organului judiciar, nu puteti sa dati dvs declaratii in locul lui.
Tocmai asta este, NU vrea sa se implice intr-un proces, nu din cauza ca ar ascunde ceva, ci de fapt nu vrea ca stie ca odata ce va ajunge in instanta vor incepe duelurile, iar el doreste sa stea linistit, pentru ca daca va face o criza de nervi, poate face atac cerebral.
Medicul i-a recomandat sa nu se enerveze pentru a nu face un atac cerebral.

Conform art. 298 (7) Cod Proc. Pen. Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ sau de către copilul major pentru părinţi. Persoana vătămată poate să declare că nu îşi însuşeşte plângerea.
Mie imi este destul de clara acest art., se precizeaza ca plângerea se poate face şi de către copilul major pentru părinţi.
Probabil dvs considerati ca depuneti plangerea si nu mai exista alte implicati, dar nu este chiar asa, va trebui sa fie audiat, in faza de up, in faza de judecata daca se ajunge acolo.
Puteti depunde plangerea. Totusi, odata depusa plangerea, persoana vatamata va fi chemata, personal, la audieri, declaratii, atat in faza de cercetare penala, cat si cea judecatoreasca. Daca isi insuseste plangerea.
In afara de acele declaratii, poate fi reprezentat de dv. Acele declaratii insa sunt personale.
Pe de alta parte, nu stiu ce infractiune ar fi.
Poate faceti macar o sesizare catre sefii functionarului.
Daca exista un prejudiciu material cauzat de abuz ,se poate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face o plangere penala? codrut_777 codrut_777 Cum se poate face o plangere penala impotriva unei firme care la inceput a parut de buna credinta, dar ulterior s-a dovedit a fi o firma care excrochiaza ... (vezi toată discuția)
Sfaturi cum sa procedez lorilorelay lorilorelay partea vatamata dintr un dosar isi scoate un certificat de la un medic legist cu 18 zile ingrijiri medicale(fara carte de identitate-nu o avea asupra sa).isi ... (vezi toată discuția)