avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Anulare procedura de cumparare directa SEAP
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Anulare procedura de cumparare directa SEAP

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati!
O universitate cu care avem legaturi comerciale au demarat procedura de cumparare directa pe SEAP a mai multor produse din catalogul firmei mele.
Aceste produse s-au postat in lista cumparari directe atribuite pentru firma mea si chiar am primit mesaje de la SEAP in acest sens.
Dupa ce s-a definitivat acest lucru, sunt anuntata de universitate ca aceste produse nu vor mai fi comandate.
Dar firma mea a lansat comenzile pentru aceste produse la producator, comenzu ce nu pot fi anulate.
Va rog sa imi spuneti daca universitatea are dreptul legal sa anuleze cumpararile directe SEAP.


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 09:41, 25 Aprilie 2016
Daca achizitia directa a fost finalizata si acceptata de autoritatea contractanta in SEAP atunci au obligatia de a cumpara produsele in cauza. Ar fi fost si mai bine daca ati fi avut un contract de furnizare semnat cu ei pentru respectivele produse intrucat in el sunt stipulate anumite obligatii ale partilor, precum si sanctiuni.

Am avut cazuri in care am anulat achizitii directe finalizate in SEAP, insa doar cu acceptul ofertantului.

In cazul dvs. este creat un prejudiciu si puteti apela la instanta, dar cel mai bine ar fi sa aveti o discutie cu ei si sa le explicati ca marfa a fost deja comandata de voi. Cred ca puteti depune si contestatie la CNSC dar, in maxim 5 zile de cand ati luat la cunostinta de un act nelegal al autoritatii (art. 256^2 din OUG 34/2006)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se va mai face achizitia directa produse prin mijloace electronice ? + se mai transmite spre publicare vreun anunţ catre seap ? oanaportar oanaportar Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns: - achizitia directa produse trebuie sa se faca prin mijloace electronice ? Mai trebuie sa se faca transmiterea ... (vezi toată discuția)
Seap-cumparari directe Ungurianu Ungurianu Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu o informatie : - se poate inscrie o contraoferta in cazul unei achizitii directe desfasurata pe SEAP aflata in etapa de ... (vezi toată discuția)
Contestatie cerere de oferte anulata Elleny Elleny Buna seara! Stie cineva daca se pot depune contestatiie privind anularea unei proceduri de cerere de oferte, si daca da care este termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)