avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Preluare responsabilitate ambalaje
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Preluare responsabilitate ambalaje

Buna ziua,
Societatea care imi preia responsabilitatea pentru ambalaje imi face raport cu cantitati zero. Eu ii platesc serviciile la cantitatea pusa de mine pe piata, dar ei au vaorificat zero (datorita blocajului financiar, colectorii neplatiti nu i-au raportat nicio cantitate).
Eu pot folosi raportul lor pe zero la declaratia la Mediu?
In mod normal, in baza contractului de preluare responsabilitate, eu sunt socotita la target anual de valorificare. Fara contract, ar trebui sa platesc taxa de mediu/kg.
In ce situatie ma aflu acum? Platesc taxa de mediu sau astept sa calculez procentul de valorificare la sfaristul anului?
Cel mai recent răspuns: gabrielaion , utilizator 09:30, 16 Aprilie 2016
In momentul de fata dvs. trebuie sa intocmiti declaratia conform realitatii adica sa declarati cantitatea introdusa pe piata iar in ceea ce priveste cantitatea valorificata aceasta va fi zero conform raportului de reciclare. Nu aveti cum sa platiti acum taxa la fondul pentru mediu deoarece taxa se plateste dupa depunerea declaratiei pe luna decembrie deci undeva in ianuarie 2017. Cu contract sau fara contract de transfer responsabilitate, daca nu va indepliniti tinta de valorificare, in ianuarie 2017 sunteti buna de plata. Partea buna este ca pana atunci aveti timp sa schimbati situatia actuala adica sa incheiati contract cu un alt OTR sau sa va indeplini obligatiile prin forte proprii.
Multumesc! Contabila mea vroia sa platim taxa luna de luna si vedem noi la sf. anului...Dupa cum stim, sa ceri bani inapoi de la stat: mai greu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Fondul de mediu DIANAelena2016 DIANAelena2016 [b]Referitor la ambalajele puse pe piata , mai exact a ambalajelor de lemn ( paleti ):[/b] - daca nu se mai folosesc sau devin deseu pot fi predati/vanduti ... (vezi toată discuția)
Taxa fond mediu ambalaje plastic AnaBlanculescu AnaBlanculescu o fabrica de paine scoate pe piata produse panificatie ambalate in pungi si/sau folie plastic. cum se face calculul sumei datorate la fondul de mediu? din oug ... (vezi toată discuția)