avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in fct. de deceleratie

Buna seara,
Fratele meu a decedat intr-un accident rutier, pieton fiind. Expertiza oficiala , cea a Politiei, ne-a fost deja prezentata si acum ne prezentam pentru obiectii. Expertul Politiei calculeaza viteza de deplasare a autovehicului in functie de deceleratia acestuia, utilizand urmatoarea formula: Vi2 x Ke /26 x d + (t1 + t2 + 0,5 x t3) x Vi /3,6 – S0 = 0 in care:
in care: d = deceleratia autoturismului ;
g = acceleratia gravitationala ;
fred = 0,5 , coeficientul de aderenta redus,
carosabil asfaltic umed ,drum in aliniament ;
t1 = 1,2 s ; timpul de reactie a conducatorului auto ( intarzieri fiziologice) avind in vedere virsta, ora producerii evenimentului rutier si ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice ;
t2 = 0,2 s ; durata intirzierilor mecanice ;
t3 = t’3/Ke = 0,2 / 1,0 = 0,2 s ; durata din momentul atingerii valorii nominale a fortei pe pedala de frana, pana la atingerea valorii maxime ;
Ke = 1,0 ; coeficientul eficacitatii franei ;
S0 = 19 m, distanta aprox.parcursa de autoturism din momentul sesizarii starii de pericol,pina la oprire ;

Am cautat in literatura de specialitate aceasta formula, dar nu o gasesc.( Raiginschi) Este corecta aceasta formula? Tin sa mentionez ca accidentul se incadreaza in categoria ACCIDENT CU PIETON, FARA URME DE FRANARE, CU DELIMITAREA LOCULUI DE PROIECTARE A VICTIMEI.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: voiculescu diana , utilizator 13:33, 22 Ianuarie 2010
Buna ziua! Fac apel la d=voastra! As avea nevoie de cartea D-nului Gaiginschi,sunt din Iasi,am putea sa ne intalnim sa mi-o imprumutati doar ptr o zi?
Astept raspuns!Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Franare Luciana21 Luciana21 Va rog sa apreciati care este viteza aproximativa cu care se deplasa un autoturism daca urmele de franare au aprox.38-40 m... si daca se poate as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in functie de deceleratie A-Tamara A-Tamara Buna seara, Fratele meu a fost accidentat mortal in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni la data de 26.11.2009 ora 18:30. La raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)
O expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului? ruonscalafat ruonscalafat o expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului, fara sa vada masina si bicicleta (decat in fotogtafiile ... (vezi toată discuția)