avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Amortizarea mijloacelor fixe
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Amortizarea mijloacelor fixe

Ordinul 1802 , art 242 (2)Daca o entitate recunoaste in valoarea contabila a unei imobilizari corporale costul unei inlocuiri partiale (inlocuirea unei componente), atunci ea scoate din evidenta valoarea contabila a partii inlocuite, cu amortizarea aferenta, daca dispune de informatiile necesare

Dar daca nu dispun de informatiile necesare cum procedez ?
In speta este urmatorul caz : In urma cu 10 ani am cumparat o cladire Acum este necesara inlocuirea parchetului care s-a degradat spatial fiind destinat activitatilor cu publicul. La cumparare nu s-au precizat separate valoarea parchetului , a balustrazilor ori acoperisului care si acestea e posibil sa fie necesar de inlocuit. Deci nu se imbunataesc parametrii care sa conduca la cresterea profitului.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:21, 15 Aprilie 2016
Aplicati pct. 227. -
(1) Cheltuielile ulterioare efectuate în legătură cu o imobilizare corporală sunt cheltuieli ale perioadei în care sunt efectuate sau majorează valoarea imobilizării respective, în funcţie de beneficiile economice aferente acestor cheltuieli (de exemplu, influenţa asupra duratei de viaţă rămase a imobilizărilor), potrivit criteriilor generale de recunoaştere.
(2) Entitatea stabileşte prin politicile contabile criteriile în funcţie de care cheltuielile ulterioare efectuate în legătură cu imobilizările corporale majorează valoarea acestora sau se evidenţiază în contul de profit şi pierdere.


Schimbarea parchetului este in general cheltuiala a perioadei. Dar depinde si de politica contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Pv la terminarea lucrarilor aniea aniea Buna ziua, Am o constructie in regie proprie inregistrata in contabilitate in contul 231 la care s-a facut procesul verbal de terminare a lucrarilor. In ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli amenajare imobil inchiriat anomarairam anomarairam Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire/solutie privind urmatorul aspect. Firma la care realizez contabilitatea are contract in inchiriere pana in anul ... (vezi toată discuția)