avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PV la terminarea lucrarilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PV la terminarea lucrarilor

Buna ziua,
Am o constructie in regie proprie inregistrata in contabilitate in contul 231 la care s-a facut procesul verbal de terminare a lucrarilor. In continuare se mai fac lucrari de finisaje, daca eu trec constructia in contul 212, cum inregistrez lucrarile care inca se mai fac? Constructia este gata de pus in functiune.
Cel mai recent răspuns: aniea , utilizator 16:28, 1 Octombrie 2018
Veti majora valoarea constructiei, Ordin 1802/2014:

Cheltuieli ulterioare
227. -
(1) Cheltuielile ulterioare efectuate în legătură cu o imobilizare corporală sunt cheltuieli ale perioadei în care sunt efectuate sau majorează valoarea imobilizării respective, în funcţie de beneficiile economice aferente acestor cheltuieli (de exemplu, influenţa asupra duratei de viaţă rămase a imobilizărilor), potrivit criteriilor generale de recunoaştere.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizarea mijloacelor fixe ponterra ponterra Ordinul 1802 , art 242 (2)Daca o entitate recunoaste in valoarea contabila a unei imobilizari corporale costul unei inlocuiri partiale (inlocuirea unei ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Cont 722 natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)